Trump: Den värsta häxjakten i historien

Av: Martin Schori

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Evan Vucci /AP

Donald Trump pressas hårt avslöjanden om rysskopplingar och hanteringen av FBI-chefen James Comeys avsked.

Men enligt presidenten är han utsatt för en häxjakt.

”Det här är den enskilt värsta häxjakten på en politiker i amerikansk historia”, skriver Trump på Twitter på torsdagen.

Även i går framförde han liknande kritik mot medierna. I ett tal sade han då att ”ingen politiker i historien har blivit behandlad värre” än honom själv.

Uttalanden kommer efter en våg av avslöjanden och uppgifter i framför allt Washington Post och New York Times. Donald Trump anklagas för att ha läckt hemlig information till Rysslands utrikesminister och för att ha försökt att pressa den nu sparkade FBI-chefen James Comey att lägga ner en utredning mot den före detta nationella säkerhetsrådgivaren Michael Flynn.

Tidigare i morse kom nya uppgifter om att Trumps kampanj haft ytterligare 18 hemliga kontakter med Ryssland utöver det som tidigare varit uppmärksammat.

På onsdagen begärde också senatens underrättelseutskott att FBI lämnar ut James Comeys minnesanteckningar från sina samtal med president Trump och justitiedepartementet gällande FBI:s Rysslandsutredning.

Utskottet vill även att Comey ställer upp och ger sin version av samtalen – både i öppna och slutna förhör.

I natt stod det klart att den tidigare FBI-chefen Robert Mueller får uppdraget att som särskild åklagare utreda Rysslands koppling till det amerikanska presidentvalet.

Även detta har retat upp Trump, som i en tweet skriver att det förekom olagligheter i både Clintons kampanj och under Obamas administration, men att detta aldrig granskades av en åklagare.

I amerikanska medier beskrivs stämningen i Vita huset som kaotisk, där frustrerade medarbetare arbetar dygnet runt för att hantera skandalerna. Flera kongressledamöter har också börjar tala om en eventuell riksrättsprocess mot Donald Trump.

Publicerad:

LÄS VIDARE