Rikard Wolff söker kärleken – med dejtingapp

”Är det du som är Scar i Lejonkungen?”

1 av 2 | Foto: FREDRIK LERNERYD
Rickard Wolff.

avMathilde Albinsson

NÖJE

Rickard Wolff är ”någon slags singel” – och dejtar på Grindr.

Där florerar många märkliga raggningsrepliker, där den vanligaste handlar om anspelar på filmen ”Lejonkungen”.

– ”Är det du som är Scar i Lejonkungen?” Ja, säger jag. ”Åh, kan du inte säga ’jag dödade Mufasa’”?

Skådespelaren Rickard Wolff, 59, gästar det senaste avsnittet av Daniel Redgerts, 25, podcast ”Tankar med”. Den populära kulturprofilen delar med sin öppenhjärtigt av sitt sexliv – som han bland annat lever ut genom dejtingappen Grindr, vars målgrupp är homosexuella män.

– Jag är väl så pass aktiv där som en herre i min ålder förutsätts vara. Jag kollar vem som har sökt mig under dagen och kanske då och då att jag tittar in om jag ska söka någon, säger Rikard Wolff i podden.

Rickard Wolff förnekade dock länge att han attraheras av män.

– Jag hade en ganska sen komma-ut-grej, jag höll emot som fan, berättar han.

Är ”Någon sorts singel”

Wolff har en dotter tillsammans med dokumentärfilmaren Stina Gardell, 51, syster till Jonas Gardell, 53. En av hans längsta och mest uppmärksammade relationer hade han med André Christenson, 29. André var dock bara tonåring när de blev tillsammans.

– Det var en av de knasigaste och bästa relationerna. När vi for fram där på Södermalm med mitt nyfödda barn och 29 års åldersskillnad bara gapade folk. Det var en udda familjekombo! säger han.

I dag är Rickard Wolff, egen utsago i podcasten, ”någon sorts singel”. Han berättar för Daniel Redgert om en standardfråga, som han brukar få på Grindr.

– ”Är det du som är Scar i Lejonkungen?” Ja, säger jag. ”Åh, kan du inte säga ’jag dödade Mufasa’”.

Men helst ingår han en relation genom gammalt, hederligt dejtande.

– Jag är väldigt mycket gammaldags, väldigt mycket det som kanske kan kallas ”kvinnlig”. Jag tycker om att träffa folk. Jag har faktiskt aldrig varit en ”one night stand-kille”. Jag kan ha flera, men jag vill att det börjar i den änden att vi ses.

ARTIKELN HANDLAR OM