Elfsborgs syndabock: ”Är för dåligt av mig”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CARL SANDIN / BILDBYR N

FOTBOLL

BORÅS. Ibland är det små marginaler som avgör, ibland är det stora misstag.

AIK första mål för säsongen fick de i present.

– Det är för dåligt av mig, bara att erkänna, säger Kevin Stuhr Ellegaard.

AIK kom från en mållös premiär mot Häcken. Elfsborg kom från en flygande femetta mot Kalmar.

Det hann inte gå en halvtimma innan AIK spräckt nollan och Elfsborg kraschat. Hemmalagets kapten räckte upp handen och erkände att det var hans fel. Issam Jebali hade gett bort en boll, Sulejman Krpic passat fint och Stefan Ishizaki skjutit ett halvdant skott från distans – men IFE-målvakten Kevin Stuhr Ellegaard lämnade en billig retur som Henok Goitom kunde göra 1–0 på.

– Ett jävla bra skott av ”Ishi”… Äh, det är för dåligt, väldigt irriterande, säger Stuhr Ellegaard.

”22 spelare som visade hjärta”

Efter den sortens misstag vill en målvakt inget hellre än att få ta revansch med fina räddningar – men Elfsborgs målvakt fick inte så många möjligheter till det. AIK hade få avslut (bara fyra på mål), och segermålet av Jesper Nyholm kom efter ytterligare en kontring och ytterligare en slumpsituation.

– Det tar för lång tid för oss att vända spelet, vi hittar inte kvalitén och låter dem kontra på oss, säger Stuhr Ellegaard.

Elfsborgstränaren Magnus Haglund delar den analysen.

– Det var en jämn, tät och tuff batalj där ute. 22 spelare som visade hjärta och gav allt. Vi får inte helt till vårt anfallsspel som vi vill i första halvlek, vi ville attackera mer i ytterzonerna men får inte till vändningarna.

Två förlorade bollar ledde till tre förlorade poäng, i nästa omgång väntar ett nytt, mållöst Stockholmslag för Elfsborg: Djurgården, på Tele2 Arena.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.