”Vi får se till att psyka honom”

Tar sikte på italienska stjärnan: Är svajiga i humöret

avPatrik Brenning

FOTBOLL

En litet tjurigt italienskt geni ska föra Italien till VM.

För svensk del kan det samtidigt vara en mycket god idé att försöka provocera PSG-stjärnan Marco Verratti för att slippa mittfältaren i returen i Milano.

– Vi får se till att psyka honom, säger Sveriges högerback Emil Krafth.

Foto: TT

Emil Krafth och Marcus Rohdén är två av de svenska landslagsspelarna som tack vare sina klubbadresser i Serie A har extra god koll på det italienska motståndet inför fredagens VM-kvalplayoff. De talar nu båda om att det svenska laget ska försöka utnyttja en tydligt italiensk svaghet: Humöret.

”Är lite svajiga i humöret”

– De är lite svajiga i humöret så jag hoppas att vi kan utnyttja det på något sätt. Att stänga ner dem så att de blir lite tjuriga och inte gör jobbet tillräckligt. Då kommer det öppnas ytor för oss, säger Krafth.

Är det något du märkt under din tid i Serie A?

– Ja, så är det. När man möter lag som är bättre än sitt eget så är det mycket snack om att ligga tajt på dem och inte ge dem för mycket tid för då blir de tjuriga. Det har man märkt också, då går det inte lika lätt och då gör de inte jobbet hela vägen ut.

Även Marcus Rhodén menar att just tjurigheten är något typiskt för italienska fotbollsspelare.

– Ja, det får man säga att det är. De har ett temperament som inte riktigt finns i svensk fotboll där jag spelat tidigare.

Sverige–Italien – superfakta 00:28

Pekar ut två spelare

Emil Krafth pekar ut Lorenzo Insigne och Marco Verratti som två spelare med extra hett temperament. Den senare är dessutom varningshotad och skulle bli avstängd i returen i Milano om han drar på sig en varning i fredagens första match.

– Det hade jag faktiskt ingen aning om. Men då får vi se till att psyka honom lite, säger Krafth och får medhåll av Rodhén:

– Han är ju en aggressiv spelare, det vet man om och han har ett temperament som kan vara lite till hans nackdel ibland samtidigt som det säkert också är till hans fördel ibland. Det är klart att man säkert kan utnyttja det på vissa sätt men jag tror det mest handlar om att vi ska gå ut och spela det spelet vi kan och det vi tror är bäst för att vinna matchen.

Här är Sveriges trupp till playoff-matcherna 00:15
ARTIKELN HANDLAR OM