Svensk målsuccé – Silfverberg avgör

Av: Per Bjurman

Publicerad:

HOCKEY

NEW YORK. Svenskarna i Anaheims ankflock var på humör i nattens hemmamatch mot Vancouver.

Jakob Silfverberg prickade in två mål och Hampus Lindholm ett – och så bidrog Rickard Rakell med tre assist.

– Det var roligt att vi fick utdelning och för en gångs skull skaffade oss lite marginal, säger Lindholm till Sportbladet efter 4-1-segern.

1 av 2 | Foto: Sean M. Haffey / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Canucks tog ledningen med 1-0  i mitten av första perioden i Honda Center, men roligare än så blev det aldrig för gästerna.

Anaheim tog över helt – och det var i hög grad de tre svenskarna som iscensatte vändningen.

Hampus Lindholm kvitterade i slutet av inledningsperioden, på assist från Rickard Rakell. Samma Rakell spelade sedan fram till Brandon Montours 2-1-mål i mittakten – och i början av tredje klev Jakob Silfverberg in i handlingen också. Han gjorde 3-1 efter en halvminut,  såklart assisterad av Rakell – och följde blott 35 sekunder senare upp med ytterligare en kasse.

”Glad för ”Jackes” skull”

– Ja, det var kul. Personligen vill jag bidra både defensivt och offensivt och försöker utveckla framförallt den senare biten lite mer. Då känns det ju skönt att göra mål, säger Lindholm på telefon från södra Kalifornien och fortsätter:

– Jag är glad för ”Jackes” skull också. Han har slitit hårt på slutet och förtjänar lite utdelning. Överhuvudtaget var det roligt att vi för en gångs skull skaffade oss lite marginal i ikväll. Efter en period när det varit mycket uddamål känns det bra att få spela en sån match.

Inte hundraprocentig än

Hampus själv inledde säsongen på skadelistan efter en operation i ena axeln i somras, men har nu spelat drygt två veckor och börjar känna sig hyggligt varm i kläderna igen.

– Axeln sitter fast i kroppen i alla fall, kommentarer han.

– Det tar ytterligare ett tag innan jag är hundraprocentigt återställd och spelade jag volleyboll skulle det kanske inte gå, men nu är det ju hockey jag håller på med så det funkar.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!