Beslutet taget kring ”Äntligen hemma”-profilerna

Timells kollegor får betalt

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Det finns ingen plan på att återstående avsnitt av den pågående säsongen av ”Äntligen hemma” kommer att spelas in.

Men klart är att Timells kollegor får betalt.

– De kommer få betalt enligt sina kontrakt som de har med Meter, skriver Anna Rastner i ett mejl till Nöjesbladet.

Programledaren Martin Timell är anmäld för våldtäkt och en förundersökning pågår. Han har också anklagats för sexism, rasism och homofobi.

Efter anklagelserna valde TV4 att ta Timell ur tjänst. Därefter togs beslutet att kanalen avslutar allt samarbete med honom. Egentligen hade Timell ett kontrakt fram till 2020, men det sades upp.

TV4 plockade också bort de program som Timell är med i och stoppade planerade inspelningar. De lyfte även ut ”Äntligen Hemma” ur tablån.

”Det innebär att de inspelade avsnitten inte kommer visas. Inspelningarna av de återstående avsnitten denna säsong är stoppade och det finns just nu inga planer på att återuppta dem”, skriver Anna Rastner, programchef på TV4, i ett mejl.

Profilerna får betalt

I tv-programmet medverkar förutom Timell även Bosse Rappne, Elsa Billgren, Hanna Peters och Karin Mannerstål. De står bland annat för delarna i programmet som handlar om trädgårdsmästeri, sömnad och inredning.

I och med att Timells kontrakt avslutades tre år i förväg är det oklart och har förhandlats om huruvida han får fortsatt lön eller avgångsvederlag från TV4.

Klart är att de övriga profilerna får betalt.

”De kommer få betalt enligt sina kontrakt som de har med Meter”, skriver Anna Rastner.

Publicerad:

LÄS VIDARE