Daniel Ricciardo imponerade när han tog pole i Monaco

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Daniel Ricciardo var favorit och gjorde allt rätt.

Han har pole position i Monaco Grand Prix.

– Jag har gjort allt jag kan, säger han.

– Nu ska jag avsluta detta snyggt i morgon

Ricciardo tog F1-karriärens andra pole position, på samma ställe som han tog den första, i Monaco. Han har imponerat hela helgen, satte ett nytt banrekord i kvalet och var två tiondelar före Sebastian Vettel, Ferrari, som har startposition två.

– Det är riktigt bra. Vi har varit snabbast varje pass, nu är det racet kvar och sedan ska vi fira, säger Ricciardo när han intervjuas efter kvalet.

Verstappen kraschade - startar sist

VM-ledaren Lewis Hamilton, Mercedes, kvalade in som trea precis före Ferraris Kimi Räikkönen och var ändå ganska nöjd efteråt.

– Vi saknar grepp här, men vi har 21 lopp och ingenjörerna måste jobba för att bilen ska vara bra i majoriteten av dem. Då är det inte så illa om Red Bull är snabba här, säger Hamilton som var oerhört stark i Barcelona för två veckor sedan.

– Den här banan är väldigt speciell. Det är fler banor som påminner om den i Barcelona än den långsamma banan här i Monaco.

Red Bull har varit mycket starka i Monaco, de har kört på hypersoft genom alla passen och framförallt Daniel Ricciardo, som aldrig vunnit i Monaco, har imponerat. Hans teamkollega Max Verstappen kom inte ens till start i kvalet eftersom han kraschade under den tredje träningen. Därmed startar han sist i morgon.

Ericsson besviken efter kvalet till Monaco GP

För Marcus Ericsson var kvalet till Monacos GP en besvikelse. När han skulle göra sitt sista försök var det en gulflagg i början av varvet sedan Ericssons teamkollega Charles Leclerc kört av och Ericsson kunde inte trycka på.

– Jag hade hoppats på ett bättre resultat , det är väldigt surt, säger Ericsson till Viasat Motor.

– Jag tror att Q2 hade varit möjligt om jag hade fått mitt sista varv. Det är surt, det går emot och det är stolpe ut. Nu måste jag knyta näven och jobba på.

Svensken slutade på plats 17 i kvalet, han var fyra tiondelar efter sin teamkollega i Q1 och fick återigen se sig besegrad. Leclerc gick vidare till Q2 för tredje tävlingshelgen i rad.

– Det är klart att jag hade velat vara framför honom. Jag tycker ändå att vi hade samma fart, men jag fick inte framdäcken att fungera på det första varvet. Det var det andra varvet som skulle sitta, men då fick jag inte chansen, säger svensken till tv-kanalen.

– Allt kan ju hända i Monaco. Det gäller att hålla sig på banan och göra ett bra race utan misstag. De kan räcka långt.

Monacos GP startar klockan 15.10 i morgon söndag.

Guide till F1 2018 - alla lopp, datum, tider och statistik

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE