Colin Nutleys nya serie: ”Jag har kommit hem”

avJoni Nykänen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Lasse Allard
Colin Nutley.

Bröllop. Begravning. Dop.

Nu skapar Colin Nutley en ny tv-serie som ska spelas in under sommaren – och Helena Bergström gör en av rollerna.

– Helena är med i allt jag gör till den dagen då jag faller ihop död. Om hon inte vägrar, säger Nutley till Nöjesbladet.

Colin Nutley pratar entusiastiskt om sitt nya tv-projekt i fyra delar. Han förklarar att projektet har toppnamn, men den enda skådespelaren som han kan avslöja i nuläget är Helena Bergström. Det är fortfarande oklart om Molly Nutley kommer att medverka.

– Ifall man jämför det här med mina andra projekt som ”Medicinen”, ”Änglagård” eller ”Black jack” så är de filmer som utspelar sig i vanliga människors liv. Det är exakt samma här. I ”Saknad” gick jag in i en annan värld. Så nu kan man säga att jag har kommit hem, säger Nutley.

Fascineras av högtider

Miniserien på fyra delar heter ”Bröllop, begravning och dop”. Colin Nutley har skrivit och regisserar. Storyn kretsar kring just dessa tre händelser och två familjer under ett år.

– Det fascinerar mig när släkten samlas för sådana här händelser. Man bjuder in de flesta, även de man inte riktigt gillar. Man bjuder in folk som kanske flyttat till Frankrike eller USA. Vissa kommer, andra inte, säger han.

Något sker på bröllopet som inleder en händelsekedja som tar handlingen till begravningen – där samma personer närvarar.

– Sedan leder det till ett dop där personerna är med igen. Händelserna är sammankopplade, säger Colin Nutley.

Klar före årets slut

Nutley förklarar att han har haft projektet i bakfickan under tre års tid.

– I början av året hade jag ett möte med TV4 och då diskuterade vi det här. Men det är som det brukar vara – att man gör olika projekt och andra får vänta.

Projektet efter ”Bröllop, begravning och dop” är en långfilm som han ska regissera åt Nordisk film.

– Men just nu är fokus att filma detta och bli färdig innan året är slut. Jag fortsätter att jobba tills jag ”fuckar upp” och ingen vill att jag gör något igen, säger han och skrattar.

Han är i nuläget osäker på när miniserien ska visas i CMore och TV4.

Lämnat SF – efter närmare 30 år

Bergström, Nutley och deras produktionsbolag Sweetwater production har lämnat samarbetspartnern SF Studios för Nordisk film efter nästan tre decennier.

Nordisk film är deras nya partner i filmer och tv-serier.

– Jag har varit med SF i nära 30 år. Du vet hur livet är. Folk skiljer sig och sådant händer. Det fanns orsaker. Det finns det alltid. Men vi hade diskussioner med Nordisk film tidigare och nu hade vi det igen. Så det är stort för Sweetwater. Vi kommer in i ett företag som vill stötta oss att expandera och de har gett oss ny energi. Vi är nöjda med det, säger Nutley.

5 storfilmer att se fram emot sommaren 2018 00:22
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM