Tatueringen blev fel – då bytte hon namn på sin son

Av: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:

Johanna, från Blekinge, tatuerade in sina barns namn på armen. Men när hon såg tatuerarens misstag började hon gråta – och bytte namn på sonen, skriver Blekinge Läns Tidning.

Johanna, som är i 30-årsåldern från Blekinge, fick en tatuering av sin man i födelsedagspresent. Tatueringen skulle bli hennes fjärde och motivet skulle vara namnen på hennes två barn – Nova och Kevin, skriver BLT.

Det hela skulle ske på en känd tatueringsstudio med bra betyg. När hon kom dit sa hon barnens namn och vad hon ville. Tatueraren frågade inget om stavningen utan ritade upp motivet för Johanna som var mer fokuserad på att placeringen blev perfekt. Hon ville ha den på sin underarm på så sätt att andra lätt kunde utläsa vad som står. 

– Namnen blir upp och ned som jag ser dem. Jag granskade inte stavningen och det var ju fel av mig kanske, säger hon till BLT.

Hon var nöjd med tatueringen när hon lämnade stället. Men när hennes kusin tog kort på den såg hon misstaget. Istället för att ha skrivit ”Kevin” hade tatueraren skrivit ”Kelvin”

– Den chocken, jag trodde jag skulle dö.

Tatueringen fick henne att byta namn på sonen.
Foto: Privat
Tatueringen fick henne att byta namn på sonen.

Reaktionen: ”Oj, hur kunde det bli såhär”

Hon grät, medan kusinen skrattade, och de gick tillbaka till tatueraren för att berätta om felet. Tatuerarens första reaktion var ”oj, hur kunde det bli så här”. Sen sa att han att det var lätt att åtgärda, den skulle gå att plocka bort och han kunde göra en ny – och stå för en del av kostnaden. 

Men när Johanna kontaktade en laserklinik fick hon veta att det skulle ta flera behandlingar för att få bort den. Inte förrän om ett år skulle hon kunna göra en ny tatuering.

Så hon och hennes man tog beslutet att byta namn på sitt barn – till just Kelvin. Och de har lärt sig att gilla det.

– Först när det hände tänkte jag, vem döper ens sitt barn till Kelvin. Men nu tycker jag att det är lite unik namn – det är ju inte så vanligt.

Kelvin, som var cirka två år när det inträffade, har själv inte märkt av sitt nya namn.

Och nu är det snart dags för en ny tatuering då Johanna fått ytterligare ett barn – denna gång kommer det ske på en annan tatueringsstudio dock, skriver BLT. Och denna gång ska hon vara väldigt noga, så att allt blir rätt från början, säger hon till tidningen.

Publicerad: