Agnetha Fältskogs nya singel

Publicerad:
Uppdaterad:

MUSIK

- en sval och opersonlig ballad

Agnetha Fältskog

If I thought you’d ever change your mind

(Warner)

Agnetha Fältskog
Foto: Warner
Agnetha Fältskog

Agnetha Fältskogs comeback, albumet ”My colouring book”, verkar bli en trygg affär med alla säkerhetsbälten på. I stället för att presentera en skiva med nyskrivet material har hon tittat bakåt och grävt fram 13 favoritlåtar från förr. Låtar hon lyssnade på och förälskade sig i under framför allt tonåren.

Original från 1969

Första singeln, ”If I thought you’d ever changed your mind”, är tydligen signifikativ för resten av albumet. Originalet, eller rättare sagt den mest kända versionen, gavs ut 1969 av den brittiska artisten och tv-profilen Cilla Black – som på sin tid var den största popexporten från Liverpool förutom The Beatles.

Vackert arrangerad

Fältskogs cover är vackert arrangerad. Det ekar av Lennon/McCartney och en försiktig musikaldramatik – originalet skrevs av kompositören John Cameron som sedan slutet av sjuttiotalet varit inblandad i åtskilliga uppsättningar av ”Les Misérables”.

Problemet är att den smäktande balladen aldrig känns som Agnethas egen.

Utan ett nytt eller personligt tilltal liknar singeln bara ett rutinerat schlagernummer som lägger sig platt på magen i en behaglig och otidsenlig mittfåra.

Om det svala intrycket beror på låtvalet eller på att de inblandade spelar med säkra kort återstår att se. ”My colouring book” släpps troligtvis i april.

Markus Larsson

Publicerad: