Knapp seger för Örebro

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Örebro har haft svårt för Brommapojkarna på bortaplan de senaste mötena.

Men på torsdagskvällen kom en seger igen, med knappa 1-0 efter ett nickmål av Alejandro Bedoya.

Alejandro Bedoya hade ett jätteläge i slutminuten av 0-2-förlusten mot Gais, men sköt utanför. Men på torsdagskvällen kom den unge amerikanens första allsvenska mål.

Patrik Anttonen måttade ett inlägg från högerkanten och Bedoya mötte upp med huvudet vid bortre stolpen. Målet innebar 1-0 till Örebro i den 40:e minuten och räckte till seger.

Det var annars Brommapojkarna som började piggast på det för säsongen nylagda konstgräset på Grimsta. Andreas Eriksson fick en jättemöjlighet i den 17:e minuten, men prickade högt upp på utsidan av John Alvbåges vänstra stolpe.

BP kom i flera farliga ruscher framför allt längs vänsterkanten, med Miiko Albornoz och Dalil Benyahia i flera fina samarbeten. Men anfallsspelet var samtidigt lite för omständligt och BP fick ofta vända om och börja om från backlinjen.

Samtidigt jobbade Örebro tålmodigt och hade redan innan målet flera farliga inlägg mot Brommapojkarnas straffområde, inte minst just från högerkanten.

I den andra halvleken mattades båda lagens anfallsspel av något. Brommapojkarna kämpade förtvivlat för att kvittera, men John Alvbåge i Örebromålet, som fått släppa in sju mål redan den här säsongen, stod välplacerad och höll den här gången nollan.

TT

Publicerad: