Zetterberg bakom Detroit-seger

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. När Henrik Zetterberg är bra, då är Detroit Red Wings bra...

Den sanningen vidimerades i Brooklyn i natt, när kaptenen med tre assist ledde Motown-laget till en miniskräll mot New York Islanders.

– Jodå, det känns rätt bra just nu. Jag har fått vila en del på slutet och känner att jag har mycket kraft, säger han till Sportbladet efter 6-3-segern.

Foto: BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Henrik Zetterberg stod för tre assist när Detroit slog NY Islanders.

Det har i några säsonger gått väldigt mycket upp och ner för det forna storlaget från Detroit och det fortsätter likadant i år.

Men ibland slår det fortfarande gnistor om de röda vingarna och som sagt – då handlar det ofta om att härföraren Henrik Zetterberg är på humör.

Det var han under besöket i Brooklyn i natt – och såg med tre assist till att grundlägga en lätt överraskande 6-3-seger.

– Ja, det fungerade rätt bra. Först hittade jag Nyquist i ett bra läge och han nöp till direkt. Sedan missade jag öppet mål innan Anthony Mantha tryckte in den, så det kanske inte är någon ”assist” jag kommer minnas. Och på sista hängde Trevor Daley med upp i ett anfall och fick på ett bra skott, säger ”Zäta” när vi når honom efteråt.

”Känns lovande”

Han fortsätter:

– Det känns rätt bra just nu. Jag har fått vila en del på slutet och känner att jag har mycket kraft.

Den 37-årige kaptenen är överhuvudtaget nöjd med den andra raka segern, för med den har Wings i alla lite, lite kontakt med lagen ovanför strecket.

– Vi spelade ingen särskilt bra hockey i de två första perioderna, men i tredje var vi desto starkare och höll dem ifrån oss. Det känns lovande, säger Zetterberg som utsågs till matchens bäste spelare.

Även Jonathan Ericsson stod för en assist.

Så avgörs NHL 2017/18 00:43

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM