Kanarieöarna brinner

Av: Mattias Lönngren

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: EPA

Två av tre skogsbränder är släckta på den lilla kanarieön La Gomera. Hundratals har evakuerats men en nationalpark är i fara.

Brandmännen har fått kontroll på två av de tre stora eldar som härjat på kanarieön La Gomera sen i lördags, meddelar Canariposten.com. Ön har runt 20 000 invånare. Myndigheterna tvingades evakuera hundratals människor från deras hem till stranden Playa de Santa Catalina undan bränderna.

Nationalpark hotad

Bränderna startade under förmiddagen på lördagen och spred sig över ön. Flera hus ska ha brunnit ned. Polisen säger att bränderna var svårkontrollerade på grund av den höga hettan som råder. På kvällen var man oroliga för att elden skulle nå nationalparken Garajonay.

Och den oron kvarstor för den kvarvarande elden är fortfrarande på väg mot nationalparken. Hundratals frivilliga arbetar med släckningsarbetet och brandmän från Teneriffa har sändes till ön under lördagen och under söndagen har ytterligare brandmän från Madrid tagits till området. Fem helikoptrar har de senaste timmarna bombat elden med vatten.

Publicerad: