St Louis tog tionde raka segern

Oskar Sundqvist: ”Ja, det går bra nu”

avPer Bjurman

Foto: TT
Oskar Sundqvist och St Louis ångar på i NHL.

NEW YORK. St. Louis Blues är plötsligt ostoppbara.

De tog tionde raka segern under söndagen – och nollade samtidigt en motståndare för tredje gången i rad.

– Det är betydligt roligare att åka till ishallen nu än för några månader, det kan jag lova, säger svenske centern Oskar Sundqvist till Sportbladet efter 4-0-knocken mot Minnesota Wild.

Det har varit en svängig och dramatisk säsong för många NHL-lag, men just St. Louis befinner sig därvidlag i ett helt eget universum.

De hade en brutalt tung höst och låg ett tag sist i sammanlagda tabellen.

Sedan sparkade de coachen Mike Yeo och ersatte honom med gamle Craig Berube, inledde en långsam stegring – och surfar nu i februari på en jättelik framgångsvåg som bara sköljer över motståndare efter motståndare.

”Har varit enastående”

Söndagens seger mot Minnesota i Xcel Energy Center var alltså inte bara tionde raka. Det var tredje gången i rad de inte släppte in ett enda mål.

– Ja, det går bra nu, skrockar Oskar Sundqvist när vi når honom efter Wild-matchen.

– Mycket handlar om att målvakterna, och framför allt Jordan Binnington, varit grymma. Men det har liksom fallit på plats för hela laget. Vi är så mycket bättre på att värdera situationerna och gör hela tiden saker rätt saker i rätt lägen.

Dessutom har blueskollektivets stora stjärnor börjat varva upp. Som Formel 1-bilar. Vladimir Tarasenko gjorde exempelvis mål igen under söndagen – och är därmed uppe i elva på de senaste tolv matcherna.

– Hela den förstakedjan har varit enastående. Det är de killarna som ska leverera och det gör de också. Det betyder givetvis väldigt mycket för oss, fortsätter ”Sunken”.

”Får inte sväva iväg”

Planen för fortsättningen är enkel. Hjältarna från Missouri tänker bara trampa vidare på samma sätt – och försöka komma ikapp Nashville på andraplatsen.

– Men det viktigaste är att vi inte svävar iväg bara för att det gått bra ett tag. Vi måste behålla fötterna på jorden och komma ihåg varför vi haft de här framgångarna, konstaterar Oskar.

– Samtidigt är man förstås glad. Allting blir lättare när man vinner. Det är betydligt roligare att åka till ishallen nu än för några månader, det kan jag lova.

ARTIKELN HANDLAR OM