Skräckpromenad i skyskrapa med glasgolv

På Mahanakhon SkyWalk i Thailand går du på glas 310 m ö h

Publicerad:
Uppdaterad:
Vågar du kliva ut på det stora glasgolvet Mahanakhon SkyWalk i Bangkok?
Foto: TT/Getty
Vågar du kliva ut på det stora glasgolvet Mahanakhon SkyWalk i Bangkok?

Resa | Bangkok

Är du höjdrädd?
Då ska du inte titta ner när du tar en promenad på Mahanakhon SkyWalk i Bangkok.
Glasgolvet i Thailands högsta byggnad kan få vem som helst att hissna och skrika av skräck.

Thailand är ett av svenskarnas favoritresmål och i vinter är det många som kommer att besöka Bangkok.

Om du vill utmana dina rädslor på semestern ska du absolut besöka landets högsta färdigställda byggnad, King Power Mahanakhon. Huset har en utkiksterrass och en takbar med fantastisk 360-gradig utsikt över staden.

Mahanakhon SkyWalk är belägen 310 meter upp i luften och bjuder på något riktigt spektakulärt – ett stort glasgolv som hänger utanför kanten av byggnaden.

Skriker av skräck

Modiga besökare får kliva ut på det genomskinliga golvet, men måste först ta på sig tygskydd över sina skor för att skona glasgolvet. Många skriker av skräck och vågar inte kliva ut över kanten, andra blir fascinerade av den fantastiska utsikten.

Upplevelsen startar redan i hissen som är en av de snabbaste i världen. Den tar besökarna från bottenvåningen upp till 74:e våningen och en inomhus-utkiksplats på 50 sekunder. Hissens fyra väggar visar en film över Bangkok som svischar förbi i snabb takt. Därifrån tar du den sista hissen till 78:e våningen och det omtalade glasgolvet. Däruppe kan du njuta av utsikten över den pulserande staden från alla tänkbara håll och kanter.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA