”Håller hela vägen – dagens säkra spel”

Experternas unika travtips – varje dag • Torsdag 6 december

avTrav365

Foto: TR BILD
Sportbladets experter ger sina bästa travspel.

Varje dag får du de bästa travspelen av experterna i Dagens Bästa Spel.

Dagens tips: torsdag 6 december.

CASPER HEDBERG

DAGENS SÄKRA

5 Cat’s Klondike (V64-3) är startsnabb och har dessutom Sveriges kanske startsnabbaste kusk, Carl Johan Jepson, i sulkyn. Över kort distans är det extra fördelaktigt att gå i ledningen. Cat’s Klondike avslutade duktigt senast och gav då ett formbesked. Axevallas upplopp är långt, men vi tror Cat’s Klondike håller hela vägen in i mål.

DAGENS DRAG

4 Unrestricted (V64-1) har förvisso inte vunnit i år men bland hästarna som varit före henne mål på sistone finner vi namn som Double Exposure, In Toto Sund, Shadow Gar och Southwind Feji för att nämna några. Hon är vår spetsfavorit och ser som ”sämst” ut att få positionen i rygg på ledaren om hon inte körs i spets. Så första årssegern kan mycket väl komma nu.

DAGENS AVSLAG

Största favoriten på V64 är i skrivande stund 5 Mulligan (V64–1). Hon har inte startat på ett tag och kommer från en sämre insats på grund av sin krånglande hals. Även om träningsrapporterna är positiva är hon för stor favorit och ”halshästar” är alltid osäkra spelobjekt. I samma lopp startar dessutom Unrestricted som vi utnämnt till dagens drag.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Jag bortser från den senast insatsen när det gäller 4 Rafale d’Inverne i V64-2 då hon blev alldeles för het och la bort massor med krafter i onödan. Nu ändrar man lite i utrustningen som ska få henne lugnare och är hon lika bra då som näst senast måste det vara toppchans. Jag ser ingen av hennes kvalitet i loppet och funkar det med den nya utrustningen är hon överlägset bäst.

DAGENS DRAG

Det skulle vara roligt om André Eklundh tar chansen och kör i ledningen med 4 Unrestricted i V64-1. Visserligen får hon nu gå med skor, men den form hon har kanske överväger balansförändringen. Näst senast hade hon gott om krafter kvar och senast hade hon också en del kvar över mål, men då tappade hon i sista sväng när hon inte var riktigt körbar. 5 Mulligan är bra men har inte startat på cirka två månader, kanske kan Unrestricted överraska.

DAGENS AVSLAG

7 Just Wait and See (V64-5, DD-1) drog på sig mycket pengar när han vann Örebro International tidigare i år och fick då svårt att bära pengarna när han gick snabbt upp i klasserna. Nu har han fått en träningsperiod och är kanske inte tempostark nog att vinna direkt efter fyra månaders tävlingspaus, det blir syn på favoriten i V64-5, DD-1.

MER TIPS:


Trav365:s Travspelsbloggen – varje dag. Kolla här!


”Super-Marios” travblogg – DD, spikar och skrällar. Kolla här!

ARTIKELN HANDLAR OM

V64

V64-tips

Trav