Mini-Mustangen har unik säkerhetsteknik

Av: John Edgren

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Ford

I avvaktan på kommande faceliften lanserar Ford en leksak.
Den lilla Mustangen har faktiskt samma säkerhetsteknik som den verkliga ponnyn.
Elbilens dator känner av om den är på väg att välta – och antispinn garanterar grepp i lekrummet.

Nyligen har bilder läckt på den kommande faceliftade Mustangen – och uppdateringarna lär vara mer långtgående än bara lyktor och stötfångare.  Nu surras det om att man inte längre kan klicka i V6:an som alternativ på Fords amerikanska hemsida. Kan det vara så att den lilla motorn är på väg ut? Detta är bara spekulationer, men Ford har nyligen strypt kraften i sexan så att den inte ska kannibalisera på EcoBoost-fyran. Frågan är vilken plats sexan fyller i Fords ekosystem? 

Rykten gör även gällande att den sexväxlade automatlådan ersätts av samma tiostegade låda som sitter i nya Raptor och Ford F-150.  Mustangen får dessutom de MagnaRide-dämpare som sitter på Shelby GT350.

Lanserar Mustangen för barn

Den som lever får se. I väntan på 2018:s Mustang kommer ett släpp som kan göra de yngre bilentusiasterna lyckliga. Ford har slagit sig samman med Fisher-Price, och leksakstillverkaren fick i uppdrag att utveckla en tämligen nydanande Mustang.

Elbilen har en topphastighet på 8 km/h, och om barnet tycker att det går för fort i kurvorna så är det ingen fara. ”Power Wheels Smart Mustang” är nämligen utrustat med antispinn och antisladd – precis som originalet. När den inbyggda datorn känner att ett däck inte har grepp så sänker den krafttillförseln, och om den unge föraren verkar vara på väg att välta så slår bilen av kraften helt. Kolla filmen här.

Fisher-Price har dessutom kostat på Forden den största högtalare som de någonsin installerat i en Power Wheels-bil. Den bjuder bland annat på ett autentiskt motorljud. Mustangen tar plats bredvid leksakstillverkarens övriga klassiker – Ford F-150, Jeep Wrangler och Porsche 911.    

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL