Här går vita älgen loss – mot gräsklipparen

avMiriam Bratt

En vit älg som stod och smaskade på äpplen direkt från ett äppelträd, det fick Partillebon Marianne Niklasson glädjen att se.

Strax efter att hon startat kameran ökade dessutom dramatiken då en robotgräsklippare kom åkande och skogens konung gick till attack.

– Jag var lite rädd, säger Marianne till Aftonbladet.

När Marianne Niklasson, 63, och hennes man Conny var på väg hem till sitt lantställe i värmländska Långberget fick de plötsligt se något ovanligt i den lilla byn Sysslebäck.

Det var en vit älg som stod och åt äpplen från ett träd mitt i en trädgård, som SVT var först att rapportera om.

– Min första tanke var att jag måste fota och filma, säger Marianne till Aftonbladet.

Paret, som vanligtvis bor i Partille, svängde av med bilen och åkte närmre det ståtliga djuret. De var beredda på att älgen då skulle springa iväg, men i stället stod den lugnt kvar och smaskade på äpplen.

Älgen bråkade med robotgräsklipparen

Något som däremot tycktes skrämma älgen mer var den robotgräsklippare som åkte runt i trädgården.

– Först klappade han till den och då började den ju köra direkt igen. Då blev han rädd och sprang fram mot vår bil. Då blev jag lite skraj.

Men efter ytterligare två attacker mot gräsklipparen vann skogens konung kampen –maskinen stannade och älgen kunde äta vidare i lugn och ro.

Marianne hade aldrig tidigare sett en vit älg och därför var upplevelsen något utöver det vanliga. Dessutom hade hon och maken varit tre veckor på sitt landställe och var just lite besvikna över att de inte sett till en enda älg.

– Så det här var ju lite extra bra, säger Marianne.