Rasar mot Boork: ”Din jävla tomte”

Ryter till efter Asserholts berättelse

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Jenni Asserholt säger att hon avslutade sin landslagskarriär på grund av Leif Boorks tjat om hennes vikt.

Något som får profilen Jonathan Hedström att rasa.

”Boork din jävla tomte”, skriver han på twitter.

Konflikten med Jenni Asserholt var en av de mest uppmärksammade historierna under Leif Boorks tid som förbundskapten för Damkronorna.

I en intervju med Radiosporten avslöjar nu Asserholt vad som egentligen hände.

Hon säger att det var Boorks tjat om hennes vikt som gjorde att hon till slut valde att avsluta sin landslagskarriär.

– Det blev en siffra på en våg. Det var det där det handlade om. Han var på mig ganska hårt om att det här behöver du fixa till. Där nånstans började jag tappa lusten att försöka komma tillbaka till landslaget, säger Asserholt, som hade blivit mamma ett och ett halvt år tidigare, till Radiosporten.

”Satte spår mentalt”

Enligt 30-åringen kom hon och Boork till slut överens om att sluta fokusera på hennes vikt. Men trots överenskommelsen tog Boork upp ämnet igen på ett läger. Han ska bland annat ha sagt åt henne att hon inte behöver ha smör på mackan.

– Då kände jag att det satte så pass stora spår mentalt. Det var ganska tufft. Jag kämpade med det där under många år. Det var sorgligt, säger Asserholt.

Radiosporten har varit i kontakt med Boork som bemöter kritiken.

Han bekräftar att det förekom diskussioner om Jenni Asserholts vikt samt att han med jämna mellanrum såg till att väga spelarna i Damkronorna för att ”se att de höll matchvikten”.

– Jenni gick upp ungefär tio kilo under den här perioden när jag var med, framförallt under sista åren då hon också drog på sig skador. Eftersom ingen annan tog upp det så såg jag det som min uppgift som ansvarig huvudtränare att ta upp det, säger Boork.

”Jävla tomte”

En som tagit del av torsdagens rapportering kring Asserholt och Boork är den före detta SHL-profilen Jonathan Hedström. Och 40-åringen är rasande.

”Boork din jävla tomte. Vakna å väx upp. Själv upplevt detta efter att en tränare påpekade att jag var för rund. Blir så jävla less å förbannad. Må bra spela bra”, skriver han på twitter.

I november blev det officiellt att Leif Boork inte fortsätter som förbundskapten för Damkronorna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!