Person hittad död i Täby – polis misstänker mord

avEbba Thornéus, Isabelle Nordström, Richard Aschberg, Hans Österman

NYHETER

En person hittades under onsdagen död i ett skogsområde i Täby, norr om Stockholm.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är den avlidna en kvinna i 20-årsåldern.

En förundersökning om misstänkt mord har inletts och polisen försöker nu matcha den döda mot personer som anmälts försvunna.

Larmet om dödsfallet kom in klockan 15.25 på onsdagseftermiddagen.

Ambulans och polis beordrades då till ett skogsområde i Täby norr om Stockholm efter att en anmälare ringt in och larmat om att en person påträffats utomhus.

– Anmälaren ringde 112 eftersom man sett en person ligga på marken i den här skogsdungen, en bit från vägen, säger Sven-Erik Olsson vid polisens ledningscentral.

1 av 4 | Foto: P-O SÄNNÅS

På plats kunde polisen konstatera att personen var avliden. Platsen spärrades av och polisens tekniker har arbetat på platsen.

– Den tekniska undersökningen har hittills inte styrkt mordmisstanken, men förundersökningen kommer att fortsätta i väntan på obduktion, säger Sven-Erik Olsson.

Källor uppger att den döda personen är en kvinna som bedöms vara i 20-årsåldern – något som polisen inte vill kommentera i nuläget.

– Personen är inte identifierad och anhöriga är inte underrättade. Det ingår i arbetet nu att undersöka om det går att matcha den avlidna mot personer som har anmälts försvunna, säger Sven-Erik Olsson.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mord alternativt dråp.

– Det blir automatiskt så om man inte kan utesluta det direkt på platsen.

I nuläget finns ingen misstänkt.

Brottsstatistik: Så många dödas varje år i Sverige 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Täby