”Gerrard vill hem till Liverpool igen”

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Uppgifter: Gerrard för samtal med Klopp – Pirlo till Inter?

I natt briserade bomben i England.

Steven Gerrard har inlett samtal med Jürgen Klopp om en återkomst till Liverpool, enligt Independent.

Guide till perfekta besöket på Anfield.

Steven Gerrard, 35, kan vara på väg mot en sensationell comeback i Liverpool.

Efter bara ett halvår i Los Angeles Galaxy sägs nu Gerrard ha inlett förhandlingar med Jürgen Klopp om att återvända till klubben, enligt Independent.

Ska träna med Liverpool

Klopp ska ha haft kontinuerlig kontakt med Gerrard sedan han anlände till klubben och ska vara intresserad av att plocka tillbaka mittfältaren för att bredda truppen under januarifönstret.

”Klopp har spelat med tre centrala mittfältare i alla hans fem matcher som tränare för Liverpool. Han har sagt att om han ska nå en topp fyra-placering i Premier League samtidigt som han ska gå långt i FA- och ligacupen samt Europa League, behöver han bredda truppen”, skriver tidningen.

Enligt Independent ska Gerrard börja träna med Liverpool inom de närmsta dagarna efter att LA Galaxy åkt ut MLS-slutspelet mot Seattle Sounders och det kan bli tal om ett lån i januarifönstret.

Hade möte med tränaren

Galaxy sägs inte ska vara sugna på att låna ut sin mittfältsstjärna likt de gjorde med David Beckham två gånger om, men Gerrard ska ha haft ett möte med tränaren Bruce Arena innan han reste hem till England i måndags och uttryckt sina önskemål om en möjlig övergång.

Jürgen Klopp ska se Gerrard som ett perfekt tillskott till truppen för att säkerhetsställa nivån på träningarna och att den proffsiga inställningen ska smitta av sig på övriga i laget – om Gerrard får ett okej att återvända på lån.

”Alternativt kan avtalet mellan klubbarna låta Gerrard vara med och stötta Klopp i coachingen. Klopp överväger fortfarande att plocka in en före detta spelare för att komplettera sin ledarstab efter att Gary McAllister lämnat”, skriver Independent.

Fler MLS-spelare på väg hem

Det är inte bara Steven Gerrard som kan vända hemåt.

Enligt italienska medier är även Andrea Pirlo aktuell för en återkomst till Italien och Inter.

Pirlo, som numera tillhör New York City, lämnade Juventus i somras men sägs nu kunna gå till Inter på lån fram till mars.

Pirlo tillhörde Inter mellan 1998 och 2001, men lämnade sedan för Milan.

MLS ska dock försöka stoppa övergångarna. Ligan har tidigare sagt att de ser Gerrard, Pirlo och de andra stjärnorna som viktiga ambassadörer för ligan och ville inte släppa iväg de på lån under uppehållet, enligt Daily Mirror.

– Folk i vårt land frågar sig: ”Va? Spelar han för två lag? Och ni som försöker bygga upp en sport”, säger MLS-bossen Dan Garber.

Publicerad: