Gerndt klar för Utrecht

avErik Karlsson, Ulrik Sandebäck, Daniel Grefve

Lämnar Helsingborg

Alexander Gerndt lämnar Helsingborg.

Helsingborg är överens med Utrechet – och på onsdag ska han läkarundersökas.

– Det är den största affären i HIF:s historia, säger klubbdirektören Paul Myllenberg.

Mitt under Helsingborgs bortamatch mot Kalmar kom bomben. Utrecht publicerade då på sin hemsida nyheten om att Alexander Gerndt är på väg till klubben.

Klubben skriver på sin hemsida att han på onsdagen ska läkarundersökas och därefter kommer att skriva på ett fyraårskontrakt.

Sportchefen nöjd

Därmed blir Gerndt lagkamrat med två andra svenskar: Johan Mårtensson och Marcus Nilsson, som också nyligen blev klara för Utrecht.

– Jag måste säga att vi har en väldigt framgångsrik period bakom oss. Vi hade fokuserat på dessa tre spelare och nu har vi fått alla tre. De är stabila och starka personer och vi känner att de kan tillföra mycket till FC Utrecht, säger ordförande Jan Wilhem van Dop.

Sportchefen Foeke Booy är nöjd med att ha fått Gerndt.

– Han kan spela som toppforward, men har även bevisat att han är bra med fötterna och kan spela i en nummer 10-position. Det är bra att vi kan använda honom på flera positioner, säger han på Utrechts hemsida.

Slog igenom i fjol

Gerndt vill inte bekräfta att han är klar för dem.

– Just nu är ingenting helt klart. Jag har inte förhandlat om mitt personliga kontrakt. Men det låter inte alls fel med Utrecht. Det här kan bli jättekul. Och dessutom i så fall få spela ihop med Marcus Nilsson, som är en bra kompis till, men skulle ju göra det hela ännu bättre, säger han till Sportbladet.

Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg bekräftar dock affären.

– Kan bekräfta att vi fört diskussioner under helgen och att vi är överens om köpeskillingen, säger han till Sportbladet, och är riktigt nöjd:

– Det är den bästa affären vi någonsin har gjort.

– Men siffrorna vill jag inte gå in på.

Spelar derbyt

Gerndt, 25, slog igenom förra säsongen då han först gjorde 8 mål på 14 matcher med Gefle och sedan avslutade säsongen i Helsingborg där det blev 12 mål på 14 matcher. Därmed blev han allsvenskans skyttekung

I år har han gjort 7 mål på 15 matcher.

Gerndt ansluter till Utrecht den 1 augusti. Därmed är han tillgänglig för ytterligare två matcher med Helsingborg.

ARTIKELN HANDLAR OM