Makalösa förvandlingen: ”Overkligt”

Publicerad:

HOCKEY

LINKÖPING. Backtuffingen ­Almen Bibic har förvandlats till en målmaskin i Linköping.

I Rögle gjorde han fyra mål på 193 matcher. 

I LHC har han gjort två mål på tre dagar.

– Smått overkligt, säger Bibic.

1 av 2 | Foto: Almen Bibic är mer känd för sitt fysiska spel. Nu har han även börjat göra mål.
Bildbyrån

Almen Bibic, 24, bytte Rögle till Linköping strax innan jul och backen har fått en bra start i sin nya klubb. Han gjorde mål mot Rögle på annandag jul och två dagar senare, i torsdags, var det dags igen. Bibic gjorde Linköpings 3-0 mål i 6–5-segern mot Djur­gården.

–  Hur häftigt som helst att få sätta den inför så här mycket folk (7 841 personer). Jag försökte verkligen njuta av det. Smått overkligt, för jag gör inte mål så ofta. Den brukar ofta vara stolpe ut, men nu satt den fint, säger Bibic.

”Det känns bra”

Faktum är att Bibic med ­sina två mål under mellan­dagarna tangerat sin mål­bästa notering för en säsong. Totalt under sina knappt fem år i Rögle gjorde han fyra mål på 193 matcher. 

Nu har det alltså blivit två fullträffar på tre dagar med Linköping.

– Det är inte så att jag har fått någon kanonutveckling på de här två veckorna, men tränarna tycker jag ska ­våga och det känns bra, säger ­Bibic.

24-åringen har fått en hel del beröm för sina inled­ande matcher för östgöta­klubben och tränaren Dan Tangnes gillar det han har sett så här långt.

Två fler än Tony

– Fredrik Emvall (LHC:s general ­manager) framstår som ett geni efter tre matcher. Almen har gjort två mål fler än Tony Mårtensson efter 30 omgångar. Det måste vara höga odds på det, säger Dan Tangnes och fortsätter:

– Nej, men han tillför en egenskap som vi har behövt och som vi inte haft i hans fysiska spel. Han bidrar med mycket attityd, säger Tangnes.

Stolthet defensivt

I kväll tar Linköping emot Karlskrona, och frågan är om Almen Bibic fina målform håller i sig?

–  Haha, folk får inte förvänta sig att jag är någon poängspruta och komma med värsta förväntningarna. Jag tar stolthet i det defensiva, men sedan är det såklart skitkul att göra mål, för det är det rolig­aste som finns i idrott, säger Bibic.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!