Tim Heeds första NHL-mål: ”Verkligen speciellt”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. En pojkdröm förverkligades på Madison Square Garden i New York i natt.

Svenske rookien Tim Heed gjorde NHL-karriärens första mål – på Henrik Lundqvist.

– Det är ju det man fantiserat om,  säger han med ett brett leende till Sportbladet efter San Joses 4-1-seger mot New York Rangers.

Matchen i den berömda hockeyborgen på Manhattan hade pågått i 12.45 när Tim Heed kom störtande utefter högra långsidan med pucken.

– Jag försökte hitta en passning in i mitten, men vågade inte chansa ifall de skulle bryta. Så jag tänkte att det var lika bra att skjuta På nåt sätt gick den in, berättar den 26-årige backen när vi träffar honom efteråt.

1 av 3 | Foto: Brad Penner / TT NYHETSBYRÅN

Han fortsätter:

– Otroligt skönt, förstås. Man har ju alltid drömt om att göra mål i NHL och att få göra det här, i New York, på ”Henke”...det gör det verkligen extra speciellt.

Det tycker inte Lundqvist, för på det målet begick han ett misstag han egentligen är för bra för.

– Jag läste situationen helt fel och naturligtvis måste jag göra göra det mycket bättre, suckar han.

Vad hände med ”Henke”?

Det blev  lite fel även när Melker Karlsson slutligen dödade matchen med sitt 4-0-mål i början av tredje perioden. Då fastnade ”Henke” bakom kassen och  tappade pucken till Logan Couture, som enkelt kunde spelade fram en helt ren ”Melkman”.

– Det var lite flyt, vi hade bra forechecking och jag vet inte riktigt vad som hände med ”Henke”, men det är alltid skönt att göra mål, säger Karlsson.

– Överhuvudtaget får detta ses som för jävla trevligt. Vi spelade stabilt, inte minst i numerära underlägen. Det var ju några stycken. Och när de väl fick chanser var Marty (Jone) grym i kassen.

”Bättre och bättre”

Men kvällen tillhörde framförallt Tim Heed – som efter några år i bland annat Södertälje, Växjö och Skellefteå fick göra sin NHL-debut med Sharks i våras och nu tagit en ordinarie plats i laget.

– Jag är nöjd med hur det fungerat. Jag tycker jag blir bättre och bättre, och känner mig mer och mer bekväm, för varje match. Nu gäller det bara att bygga vidare på det jobba hårt, säger han.

Mika Zibanejad stod för Rangers tröstmål.

För ett par dygn sedan fick Adrian Kempe sitt stora genombrott med ett rungande hattrick för sitt LA Kings.

I nattens bortamatch mot Toronto slog han till igen och gjorde ytterligare ett mål, medelst slyvasst skott från högra tekningscirkeln mitt i farten.

Det räckte dock inte den här gången. Starka Leafs, som slåss med Tampa om förstaplatsen i den sammanlagda tabellen, vann med 3-2.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!