Kallur: "Har aldrig haft ett filter"

Av: TT

Publicerad:
1 av 4 | Foto: Jonas Ekströmer/TT
Susanna Kallur njöt mest av hänget mellan tävlingarna i "Mästarnas mästare". "Vi hade bra kemi och mycket härliga och roliga diskussioner. Bra tugg", säger hon.

"Mästarnas mästare" är tillbaka och känslorna fortsätter att flöda. Att prata öppenhjärtigt om karriären var inga problem för Susanna Kallur.

– Jag har liksom aldrig haft någon typ av mask eller filter, konstaterar hon.

I den tolfte omgången av SVT-programmet "Mästarnas mästare" kommer Susanna Kallur, Michel Tornéus, Josefine Öqvist, Jörgen Kruth och Ida Ingemarsdotter att möta Kim Källström, Frida Hansdotter, Henrik Windstedt, Kenneth Hansen och Pernilla Johansson.

– Det var jättekul att få vara med i programmet. Både att prova på olika sporter och grejer, men framför allt att få träffa de andra som är med. Det var den största behållningen tycker jag, säger Susanna Kallur.

"Svårt att dölja"

Att bli filmad stora delar av dygnet, med en mikrofon vid munnen, var inga problem för den före detta friidrottsstjärnan.

– Jag har nog aldrig gjort något annat genom min karriär än att öppna upp mig. Jag har liksom aldrig haft någon typ av mask eller filter. Det är rätt svårt för mig att dölja vad jag känner. Det var ju inte första gången som jag grinade i tv om man säger så, konstaterar Susanna Kallur.

Utförsåkaren Frida Hansdotter, som bland annat har vunnit OS-guld i slalom 2018 och världscupen i samma gren säsongen 2015–2016, lade tävlingsskidorna på hyllan så sent som förra året.

– Det är ju svårt att förbereda sig men jag har kanske en liten fördel av att jag ganska nyss avslutade min karriär, säger hon.

Hansdotter tycker att det var fantastiskt att få ta del av idrottarnas karriärberättelser.

– Jag blev stolt när jag såg min egen film. Man har varit så mitt uppe i karriären, men det är häftigt när man ser vad man har åstadkommit och att man har lyckats med sina drömmars mål.

"En härlig insikt"

För den före detta fotbollsspelaren Kim Källström var det en självklarhet att tacka ja till programmet.

– Man har sett så många fantastiska idrottare passera där, att bara få vara med i den skaran känns hedrande. Som före detta elitidrottare är det kul att tävla en sista gång, säger han.

TT: En sista gång?

– När man har gjort det här finns det inte så mycket kvar att göra i tävlandet, man har gjort sin karriär och något annat tv-program. Men just att göra "Mästarnas mästare" är på något sätt den stora tv-tävlingen.

Kim Källström har under karriären spelat i ett antal klubbar i Europa och Ryssland, och tillbringade det sista året i Djurgården. Trots att han tidigare har haft starka tävlingsinstinkter fick han en ny insikt under "Mästarnas mästare".

– Ett tag in kände jag att "det är kul att tävla, men det är inte det viktigaste längre". Och det är en ganska härlig insikt, jag kände mig rätt bekväm med att inte tävla mer, säger han, men tillägger att adrenalinet trots allt började pumpa under tv-programmets utmaningar.

"Mästarnas mästare" har premiär på SVT den 8 mars.

Publicerad: