Draget: Senarelägger finalen av Elitloppet

Vill locka rekordpublik i tv-sofforna • Körs 20.30

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
Tomma läktare på Solvalla under Elitloppet. Då senareläggs finalen till 20.30.
Foto: JANET PERS SPARTHAN/TR BILD
Tomma läktare på Solvalla under Elitloppet. Då senareläggs finalen till 20.30.

Elitloppet kommer avgöras inför tomma läktare. Nu kommer nya draget för att locka rekordpublik i tv-sofforna.

Finalen flyttas till klockan 20.30 på kvällen – och direktsänds i TV4.

– Fantastiskt att kunna visa Elitloppsfinalen på Solvalla för hela svenska folket på den absolut bästa sändningstiden, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg.

I tisdags kom det väntade beskedet. Elitloppshelgen kommer avgöras inför tomma läktare och helt utan publik.

Nu kommer det mer oväntade beskedet. Finalen av Elitloppet på Solvalla söndagen den 31 maj kommer att senareläggas. Den nya starttiden för finalen blir 20.30 – i stället för sen eftermiddag som tidigare år.

”En av årets största händelser”

Finalen kommer att direktsändas i TV4 – och nu vill man locka rekordpublik i tv-sofforna runt om i Sverige.

– Elitloppet är en av årets största händelser inom både svensk och internationell travsport. Vi är väldigt glada över att kunna visa trav i absolut världsklass på bästa sändningstid i år på TV4 och på så sätt bidra till att skapa en folkfest framför tv:n, säger Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More i ett pressmeddelande.

”Det är fantastiskt”

Ändringen av starttiden av finalen har blivit möjlig tack vare ett samarbete mellan Solvalla, Svensk Travsport, spelbolaget ATG och TV4.

– Eftersom publiken inte har möjlighet att uppleva loppen på plats, så tycker vi att det är fantastiskt att kunna visa Elitloppsfinalen på Solvalla för hela svenska folket på den absolut bästa sändningstiden, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg.

Följande fyra hästar är klara för Elitloppet: Vivid Wise As (Italien), Elian Web (Finland), Chief Orlando (Finland), Attraversiamo (Sverige).

Elitloppet avgörs i två heat där de fyra främsta i varje heat går till final. Vinnaren av Elitloppet tar hem tre miljoner kronor och loppet avgörs över klassiska distansen 1 609 meter med bilstart.

Publicerad:

LÄS VIDARE