Emma Berglund klar för Göteborg

Sambon Loui Sand viktig pusselbit i beslutet

avPatrik Brenning

Foto: Anna Tärnhuvud/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN
Emma Berglund.

Emma Berglund lämnar franska PSG för Kopparbergs/Göteborg FC.

I ett pressmeddelande bekräftar 30-åringen att sambon Loui Sand haft en stor roll i beslutet.

– Även om vi har bott i samma land under en period har det så klart varit påfrestande att inte kunna dela vardagen. Det får vi en möjlighet att göra nu.

Emma Berglund vänder hem efter proffssejouren i PSG men det blir alltså inte en återkomst i Malmö-klubben Rosengård. Istället väljer försvararen huvudutmanaren om den allsvenska titeln, Kopparbergs/Göteborg FC.

– Göteborg kom upp ganska tidigt när jag hade bestämt mig för att lämna Paris och det är en trygghet att nu ha ett relativt långt kontrakt med en klubb som är känd för att ta hand om sina spelare både på och utanför planen, säger Berglund som skrivit på för 2,5 år.

”En viktig pusselbit”

I pressmeddelandet från klubben är Berglund också tydlig med att hennes sambo, den före detta landslagsspelaren i handboll Loui Sand, varit en faktor i klubbvalet.

– Det är en anledning och en pusselbit förstås. Även om vi har bott i samma land under en period (Frankrike) har det så klart varit påfrestande att inte kunna dela vardagen. Det får vi en möjlighet att göra nu.

Berglund, som inte kom med i VM-truppen, ansluter till Kopparbergs/Göteborg när kontraktet med PSG löper ut den sista juni.

Foto: Bildbyrån
Emma Berglund och sambon Loui Sand, före detta spelare i handbollslandslaget.

Sportbladets experter om VM-truppen