Så har du aldrig (?) sett Kennedy förut

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN/TWITTER
Kennedy Bakircioglü leder defileringen till lopp 5 på Sundbyholmstravet.

TRAV

Hammarby-ikonen Kennedy Bakircioglü, 38, kan numera titulera sig hästägare.

Under torsdagen gjorde Frisco Runner första starten med Kennedy som en av delägarna. Dessutom fick han sköta defileringen till lopp fem – bakom en häst för första gången.

– Det var en otrolig känsla, säger han till Trav365.

I november tog Hammarby-ikonen Kennedy Bakircioglü ett tårfyllt och känslosamt avsked från den allsvenska fotbollen och Hammarby under en mäktig avtackning på Tele 2 Arena.

Sedan dess har han bland annat fått mer tid med familjen, kunnat följa sjuårige sonens fotbollsspelande – och nya projektet: delägare i travhästen Frisco Runner som tränas av Hammarby-supportern Ulf Stenströmer.

Det var under måndagen som Stenströmer twittrade ut följande rader:

”Vi välkomnar en ny hästägare i stallet. Inte Carl xvi Gustav utan den riktiga kungen. Välkommen Kennedy!”.

– Ha ha, han skriver som alla andra ”Bajare” om mig. Det är skitkul och känns hedrande, sa Kennedy Bakircioglü då till Trav365.

”Kommer vara nervös”

Under torsdagen gjorde den sjuårige valacken Frisco Runner, med Per Lennartsson i sulkyn, debut med Kennedy Bakircioglü som en av delägarna.

– Det ska bli skitkul. Jag längtar och jag kommer absolut vara lite nervös, berättade Kennedy och meddelade att han skulle vara på plats på Eskilstuna för att följa loppet.

Loppet blev dock mindre roligt för Kennedy & co.

”Inte hela världen”

Trots att en av förhandsfavoriterna i V4-3, Ricke, galopperade direkt efter att bilen släppt iväg fältet kom aldrig Frisco Runner riktigt in i matchen och låg mestadels trea i andraspår runt ovalen.

Efter den sista kurvan blev det galopp för Per Lennartsson och Frisco Runner – som kom i mål som åtta – efter att ha hittat travet in över mål.

Loppet vann favoriten Mr Deauville med Mattias Djuse i sulkyn.

– Han fick ett lite dåligt lopp och kom inte till ordentligt. Han gick med bakskor i dag och är bättre barfota runt om. Man vill ju att han ska vinna, men det är så klart inte hela världen. Det är så här när man tävlar. Det var jättehäftigt och nervöst innan, säger Kennedy till Trav365 på väg hem från Eskilstuna.

”Vilken power”

Men att följa sin travhäst var inte det enda som Kennedy fick göra.

I lopp 5 på Eskilstuna fick han göra ”riktig” debut inom travet.

Han fick sköta defileringen bakom en travhäst – för allra första gången.

”Defileringen till dagens 5:e lopp på Sundbyholm leddes av Kennedy Bakircioglü, första gången bakom en häst, välkomnen in i travet ”på riktigt”!”, twittrade Sundbyholmstravet.

– Det var en fantastisk upplevelse. Jag träffade Ulf (Stenströmer) som hade gjort en överraskning för mig, jag visste inte om det. Det var absolut första gången jag satt bakom en travhäst.

Hur var det då?

– Det var mäktigt. Ulf sa att det inte var så farligt, men jag kände vilken power den hade när den gasade på litegrann. Det här var hästar för skolelever, men tänk om man sitter upp bakom en häst som tävlar på toppnivå? Det måste vara en otrolig känsla.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!