3 slott med sköna Game of Thrones-vibbar

Här kan du hyra ditt eget GoT-slott

avJenny Alexandersson

Publicerad:
Foto: HomeAway
Tre slott med

Säsong åtta – den sista någonsin – av Game of Thrones har precis haft premiär med dunder och brak.
De vackra miljöerna har fått allt fler turister att vilja bo i slott på semestern. Här är 3 slott som ger extra GoT-känsla på resan!

De fantastiska miljöerna i Game of Thrones lockar många att vilja boka semester på Nordirland, Malta, Kroatien, Island och Marocko där tv-serien spelas in. En del inspelningsplatser har blivit riktiga turistattraktioner och lockar turister från hela världen.

Vill du se hur slottet Winterfell ser ut i verkligheten så är det borgen Strangford Castle i Strangford på Nordirland du ska ta dig till. Allt fler turister vill bo på slott som liknar slotten i GoT. Statistik från semesterhusexperten HomeAway visar att efterfrågan på att hyra ett slott som semesterboende ökade med 46 procent bland deras svenska gäster under 2018.

Men framför allt är det australiensare som vill bo på slott när de reser. Intresset för slottsviselser har ökat med hela 558 procent sedan förra året. Sedan följer kanadensare med 105 procent och norrmän med 85 procent.

Här är tre slott med GoT-vibbar som går att hyra under semestern.

Foto: HomeAway
Ludvik XIII:s paviljong ligger i La Flocelliére i västra Frankrike.

La Flocelliére, Frankrike

Det här vackra slottet, Ludvik XIII:s paviljong, ligger i La Flocelliére i västra Frankrike. Stenslottet har fem sovrum, tre toaletter och plats för 14 gäster. Besökarna har tillgång till ett välutrustat kök som passar perfekt för stora festmiddagar. I en trädgården kan man grilla eller ta ett dopp i den uppvärmda poolen. Det finns även en lekplats för alla barn med spring i benen. La Flocelliére ligger fem minuters gångväg från slottet.

Foto: HomeAway
Tawstock Castle är byggt på 1700-talet och från de två tornen har gästerna en fantastisk utsikt.

Barnstaple, England

Välkommen till Tawstock Castle! Slottet är byggt på 1700-talet och från de två tornen har gästerna en fantastisk utsikt över de natursköna vidder som omringar slottet. I trädgården finns gott om utrymme för lek och spring för familjens minstingar. Barnstaple ligger nära North Devons sandstränder.

Foto: HomeAway
Tower House har starka GoT-vibbar med sin medeltida historia. Det 14 meter höga tornet som är centralt för boendet är 500 år gammalt.

Ballydehob, Irland

Tower House ligger på den irländska landsbygden, bara ett stenkast från vattenbrynet. Här bor man rustikt och bekvämt och slottet har starka GoT-vibbar med sin medeltida historia. Det 14 meter höga tornet som är centralt för boendet är 500 år gammalt och ger en svårslagen vy över både vatten och landskap.

Länderna där intresset för att bo på slott ökade 2018

  1. Australien (558%)

  2. Kanada (105%)

  3. Norge (86%)

  4. Nederländerna (57%)

  5. Sverige (46%)

  6. Österrike (44%)

  7. Danmark (38%)

  8. Tyskland (35%)

  9. Frankrike (34%)

  10. Italien (32%)

HomeAway’s data baserat på vad HomeAway-resenärer efterfrågade i sitt semesterboende under perioden 1 januari 2018 – 15 november 2018 i jämförelse med tidsperioden 1 januari 2017 – 15 november 2017.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

MER OM RESA