Här är världens bästa feststäder

avJoanna Górecka

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: COLOURBOX
Klassiska partystaden – New York, New York!

Prioriterar du hedonistisk atmosfär, dans i lagerlokaler och lönnklubbar när du reser? Då ska du kolla in de här guldklimparna som erbjuder fest i världsklass.

Rio de Janeiro

Det sägs att nattlivet i Rio de Janeiro saknar motstycke – kruxet är att hitta det. Men så länge du vet vad du ska leta efter (Facebook framför allt) så kan du avnjuta flervåningarklubbar, nattsamba på gatorna och strandförlustelser ända till gryningen. Mycket festligheter finns i stadsdelen Lapa som också kallas nattlivets hjärta – men kolla in bohemiska Santa Teresa eller Centro.

Tel Aviv

Det är ingen slump att staden har kallats ”Orientens Miami”. Här finns ett stort utbud av strandbarer, underjordiska dansställen och så kallade megaklubbar.  Är du här i juni kan du njuta av atmosfären och festligheterna under Tel Aviv Pride som tillfället till ära förtätas till max.

Kapstaden

Vad finns i Kapstaden, förutom förbluffande vyer och vacker omgivning? Till exempel ett otal festivaler att förlusta sig på. Sugen på något roligare än Burning man? Kapstadens svar stavas Africa Burn eller Rocking the Daisies. Sugen på att festa med locals? Ta dig till Cape Wineland.  Du upptäcker snart också att många ställen som på dagen är restauranger och kaféer svirar om till hippa barer och färgstarka klubbar när mörkret faller.

Tokyo

I den här gränsöverskridande feststaden kan du gå på magibarer där drinkarna bokstavligen trollas fram, besöka legendariska haket Albatross eller ta en traditionell Izakaya Hopping (barrunda). Varför inte besöka Kawaii Monster Cafe på vägen eller besök turistklenoden Robot Restaurant? Möjligheterna är oändliga och fantasin sätter stopp. Den svindlande klubbscenen bjuder bland annat på ställen som AgeHa, en enorm elektronisk klubb med pool på balkongen eller nyöppnade megaklubben WARP Shinjuku.

Foto: COLOURBOX
Uppstickaren – Prag är späckad med takbarer, fantastiska ölhak och dansklubbar.

Prag

Det här är en spirande festpärla i världsklass. Här finns exempelvis Karlovy Lazne Club, en klubb med fem våningar där varje våning har ett eget tema, du kan alltså ha alla möjliga festupplevelser på en gång – utan att en enda gång lämna byggnaden. Staden är dessutom späckad med takbarer, cocktailbarer, steampunk-barer, fantastiska ölhak och dansklubbar. Det finns också en uppsjö nischade temaställen som Hemingwaybaren eller Anonymous Bar (där du måste lösa en gåta för att få beställa).

Beirut

Små avstånd, stora klubbar och inga officiella stängningstider. Hur låter det? I Beirut kan du barhoppa i stadsdelarna Gemmayzeh och Mar Mikhael eller dansa på den numera legendariska indieklubben Beyond the green door.  Efter en hel natts dans kan bara följa strömmen – i gryningen vill alla äta manakish.

New York

Knappast en skräll – men låt oss vara ärliga, det vore inte riktigt trovärdigt att inte hedra storäpplet på denna lista. Här hålls trots allt några av världens största och mest omskrivna fester – men det finns något för varje anspråk och plånbok. Oavsett vad du och ditt sällskap har för föresatser hittar ni något här. Är du på flapperhumör och vill gå på speakeasy? Givetvis, bara att ila iväg till Employees Only in the West Village. Vill du festa i en lagerlokal? Ta dig till Bushwick, eller varför inte Brooklyn och Williamsburg? Här kan du bända in och ut på festveckan, bäst du vill – för varför spara en bra festdag till helgen?

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM RESA