Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlströms raseri mot vården

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:

Förra året blev Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström föräldrar för andra gången.

Nu rasar de mot den svenska förlossningsvården.

– Vi höll på att inte få plats på Södersjukhuset när han skulle födas och det är för jävligt, säger Brita Zackari till Nöjesbladet.

Tv-profilen och bloggaren Brita Zackari, 37, är relativt nybliven mamma till sonen Björn med maken Kalle Zackari Wahlström, 38.

Nu kan hon också skryta med att ha Sveriges bästa podcast om man ska tro modemagasinet Elle. Hennes och ”På Spåret”-vinnaren Parisa Amiris podcast ”Brita och Parisa” vann i kategorin Årets influencer under fredagens Ellegala.

–Jag tycker det känns jättekul att vinna för att det inte är väntat. Jag och Parisa har skapat ett ställe där vi kan diskutera det vi gillar och som inte handlar om oss själva, säger Brita Zackari.

”Lite överrumplade”

Det är inte det enda som hon har på gång. I vår börjar det sändas ett program på SVT som handlar om hur makarna renoverar sin nyinköpta gård, inte helt olikt Carina Bergs husprogram, något hon är fullt medveten om.

– Vi tyckte vi hade ett jätteroligt program på gång och så kände vi oss lite överrumplade när vi såg Carinas program. Men vi har köpt en gård med lite skog och det har vi ägnat det senaste året åt att renovera. Det fanns typ ingenting, det har stått tomt rätt länge och jag har målat med så mycket linoljefärg att jag orkar knappt tänka på det.

Foto: ANDREAS BARDELL

”Friktion är det vi lever på”

Har ni gjort allt själva?

– Det har vi, det finns vissa saker man inte får göra som el och badrum, men det här har varit till Kalles stora förtret för jag var först höggravid och sedan födde jag en liten bebis.

Så det var inte helt friktionsfritt?

–Nej! Men det är det är det ju aldrig. Friktion är det vi lever på, det måste skava lite. Det var lite speciellt att ta sig an ett projekt när vi också väntar en bebis.

– Vi har ganska mycket tjafs, men är också kära i varandra. Jag tror att vi får det rensat i de där lägena. Han kan irritera sig på hur jag gör vissa saker och tvärtom, men vi vill båda göra projekt. Men på det stora hela delar vi samma drömmar.

Ni fick som sagt en liten Björn i somras. Grattis!

– Tack. Det är jättehärligt, men lite jobbigt också. Det ska bli extra härligt att gå på Ellegalan ikväll, jag ska hänga extra länge på dansgolvet, säger Brita Zackari och fortsätter:

– Det är mycket mindre jobbigt att få ett barn till än vad jag trodde. Inte dubbelt så jobbigt, kanske trettio procent jobbigare. Man har ju redan infrastrukturen kring att ha barn. Jag är också dumpositiv, jag fokuserar på vad som är kul och härligt.

”Vi höll på att inte få plats på Södersjukhuset”

Det är lite tidigt kanske, men har ni funderat på fler barn?

– Absolut, och jag blir lite deppig av tanken att jag aldrig skulle vara gravid igen eller gå igenom en förlossning, jag gillar det. Men nu var det jättetråkigt för vi höll på att inte få plats på Södersjukhuset när han skulle födas och det är för jävligt. Det är synd att det ser ut som det gör. Min första förlossning ägde rum i en lugn, avslappnad miljö och det blev en otroligt fin och bra förlossning utan smärtlindring för jag kände inte att jag behövde det.

– Nu var det mer, okej, vi kan vänta på parkeringen, jag kan föda på parkeringen. Det är mina exakta ord jag sa till förlossningen, men sedan löste det sig i sista sekunden.

Hur reagerade Kalle?

– Kalle var underbar, han blev faktiskt väldigt annorlunda. Han är en känslomänniska annars, men han blev fantastisk på att se vad jag behövde. Det var några situationer under förlossningen där han var ovärderlig. Han fick mig att hitta någon slags trygghet i kaoset. När jag inte hade någon barnmorska att luta mig emot hade jag Kalle. Han var otrolig. Det är en ganska bra teambuildingövning att föda barn...

Foto: SOFIA NAHRINGBAUER
Kalle Zackari Wahlström, programledare Sverige, med sitt första barn dottern Essa.
Foto: Jessica Gow / TT NYHETSBYRÅN
Södersjukhuset får kritik av Brita Zackari efter förlossningen.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM