Norrköpingsspelarnas fina gest mot varslade trotjänaren

avMakoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN
Mikael ”Gädda” Hansson.

Mikael ”Gädda” Hansson kommer varslats efter närmare 30 års tjänst hos IFK Norrköping.

Detta mot spelartruppens vilja.

Enligt Norrköpings Tidningar har stora delar av Norrköpingstruppen erbjudit att gå ned i lön för att rädda jobbet för deras players manager.

Mikael ”Gädda” Hansson, 51, spelade i princip hela 90-talet för IFK Norrköping och hann med över 200 matcher för klubben innan han testade proffslyckan i England och Stoke.

Efter han återvände från de brittiska öarna så har Hansson, efter den aktiva karriären, varit en del av klubbens A-lagsverksamhet i en ledarroll sedan 2003. De senaste åren i rollen som en players manager, eller ”allt-i-allo” fritt översatt.

Vill behålla trotjänaren

Tills nu, det vill säga.

När den allsvenska klubben omorganiserar på grund av ett sparbeting så varslas trotjänaren.

Något som fått spelartruppen att reagera enligt Norrköpings Tidningar.

Tidningen skriver att truppen skickat en skrivelse till IFK Norrköpings styrelse, undertecknad av IFK-spelarna, där de klargör att de hoppas få behålla Hansson i ledarstaben. Dessutom ska spelarna vara redo att gå ned i lön om det krävs rent ekonomiskt.

”Värmer otroligt mycket”

”Är vi 15 spelare som är beredda att avsätta en del av lönen är det inga konstigheter. Men vi vill inte blanda in de yngre killarna. Vi väntar svar på det första meddelandet, är det negativt så är vi beredda att gå ned i lön eftersom styrelsen hänvisar till att det är det ekonomiska som gör att Gädda måste gå", säger en av spelarna, som är anonym, till NT.

– Vad ska man säga? Det värmer otroligt mycket. Att folk bryr sig så mycket känns väldigt fint, säger Mikael Hansson själv till NT om stödet från spelarna.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM