”Jag bara ställde mig upp och skrek”

Vann två miljoner kronor – efter genidraget

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Han hade klivit av på V75.

Då lämnade den 50-årige mannen från Stockholm in en Top 7 för 96 kronor – i sista stund.

Resultatet efter genidraget: vinst på två miljoner kronor.

– Jag bara ställde mig upp och skrek, berättar miljonvinnaren, som vill vara anonym.

Det var i lördags som den 50-årige mannen från Stockholms län i sedvanlig ordning hade bänkat sig framför tv:n strax före klockan 16.00 för att titta på V75 som avgjordes på Kalmartravet. Som de flesta travspelare hade han innan V75 startade förhoppning om en riktig lyckoträff.

Den här V75-lördagen såg dock ut att bli som så många andra – det när han tidigt sprack och drömmarna om 7 rätt och miljonvinst gick i kras.

Då bestämde sig mannen för att lämna in en Top 7 – precis före spelstopp. Snacka om genidrag.

Mannen prickade in de sju främsta hästarna i rätt ordningsföljd och blev ensam med alla rätt på spelformen.

För en insats av 96 kronor kunde han kvittera ut en vinst på två miljoner kronor.

”98 procent tur två procent skicklighet”

Anledningen till att den 50-årige Stockholmsbon valde att lämna in en Top 7 var inte enbart för att han hade spruckit på V75. Mannens stora idé i V75-omgången, Johan Untersteiners Niky Flax, startade i det aktuella Top 7-loppet.

– Jag provade att spela Top 7 några gånger när det introducerades för några år sedan, men jag kom ganska snabbt fram till att det var för svårt. Jag har slängt in någon Top 7-rad då och då för samma insats som i lördags 96 kronor, men då det är 98 procent tur och två procent skicklighet ungefär så händer det inte så ofta, berättar miljonvinnaren för Trav365.

Hur kom det sig att du lämnade in en Top 7 i lördags?

– Jag var helt inne på att Niky Flax och Johan Untersteiner skulle vinna och sedan var jag också inne på att Roofie skulle göra ett bra lopp då den alltid gått bra just på Kalmar och då jag spruckit på V75 så lämnade jag in en Top 7. De satt också i ATG-studion och pratade ner Niky Flax, och då blev jag ännu mer övertygad om att gå på den som vinnare.

Sagt och gjort, mannen lämnade in en Top 7-kupong för 96 kronor med Niky Flax som vinnare.

– Favoriten Secret Mission tog jag bort helt, jag trodde inte att den sida vid sida skulle ta en längd på Niky Flax i starten och då förstod jag att den skulle tvingas till jobbet utvändigt om den. Men det visar ju också vilka tillfälligheter det är med Top 7, Secret Mission kan ju lika gärna vara fyra från utvändigt ledaren men nu blev den ju sist och den kan inte ha varit frisk.

”Trodde på några tusenlappar”

Niky Flax och Johan Untersteiner vann loppet, och där bakom trillade 50-årige mannens hästar in på rätt placering en efter en.

– Jag är väldigt påläst när det gäller trav och lägger ner många timmar varje vecka, men på just Top 7 är det mycket tillfälligheter och tur med positioner och sådant som avgör. Men det var min tur nu, en enorm tur. Alla som spelar på trav vill ju ha en stor vinst och jag har väntat och väntat i många år och nu kom den, även om jag trodde den skulle komma på V75. Men det gör mig ingenting att den kom på Top 7 istället, det tar jag alla dagar i veckan.

Hur reagerade du när du fått in de sju främsta hästarna i rätt ordningsföljd?

– Jag såg det inte live, jag såg att jag hade de tre första i mål och sedan dröjer det ju alltid en stund innan resultatet kommer. Jag trodde väl att jag kanske hade kunnat prickat in de fyra-fem främsta och trodde på rätt vettig utdelning då favoriten Secret Mission inte var med, men att det skulle bli så här bra trodde jag inte, berättar miljonvinnaren och fortsätter:
– Jag trodde jag skulle få några tusenlappar och tänkte att det är bra spelpengar för det var ju snart dags för Dagens Dubbel, sedan tryckte jag på rätta på min kupong inne på ATG och då lös det grönt överallt. Det tog en stund innan jag insåg att det var två miljoner kronor jag vunnit.

Vad hände då?

– Jag bara ställde mig upp och skrek, det var en sjuk känsla och jag fick ståpäls. Jag bara skrek till de som var hemma att komma och titta, och det var helt fantastiskt.

”Svårt förstå vad som hänt”

Är det här den största vinsten för dig?

– Ja, det är det. Jag har varit med och spelat i ett bolag som vunnit några miljoner ett par gånger men det här är den enskilt största vinsten jag vunnit och första gången jag vinner sjusiffrigt.

Har du hunnit fundera något vad du ska göra för pengarna?

– Ja, jag har funderat en del. Det är ju ganska mycket pengar och det finns väldigt mycket möjligheter och det öppnas möjligheter helt enkelt. Men det blir väl det gamla klassiska, det blir någon resa och sedan ska ungarna få lite.

Den 50-årige nyblivne miljonären berättar att travintresset funnits där sedan ungdomen.

– Jag har spelat på trav sedan jag var 18 år ungefär, och lägger ner många timmar på det här varje vecka, men främst då till V75. Jag tycker det är kul och det här är en av mina hobbyer och hobbyer tar ju tid. I lördags hade jag svårt att förstå vad som hänt, nu börjar det sjunka in. På V75 är det ju mer skicklighet och där kan man påverka på ett annat sätt och skulle jag få in en storvinst så trodde jag det väl var på V75, men jag har inga problem med att det kom på Top 7 och kan gärna ta det fler gånger, skrattar storvinnaren.

Vad gör du annars, till vardags?

– Jag slutade faktiskt jobba i september i fjol, jag är gammal byggnadsarbetare. Man kommer ju in i det där ekorrhjulet så jag tog ett break. Jag njuter av livet just nu och efter i lördags blev det ännu enklare.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

V75

Stockholm

Kalmar