Alexander Bard hyllar vården: ”Jag var dum i huvudet”

Ignorerade först coronasymtomen: ”Andnöd, kunde knappt stå upp, svimfärdig”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Alexander Bard ignorerade symtomen i flera veckor – men fick plötsligt svårt att andas.

Nu är han på bättringsvägen från corona och hyllar sjukvårdspersonalen.

– Jag var gråtfärdig av lycka för att de var så jäkla fina, säger tv-profilen och artisten i podcasten ”Läget”.

Alexander Bard, 59, kände tydliga coronasymtom, men ignorerade dem.

– Jag tyckte att de här konstiga symtomen som jag hade bara var trams och inget att bry sig om, sen blev jag hastigt sämre och hade 24 timmar när det var kritiskt, säger han i Sigge Eklunds podcast om coronakrisen ”Läget”.

”Kan inte sitta hemma och vara macho”

Tv-profilen och den förra Army of lovers-medlemmen menar att många män mellan 50 och 60 i det längsta avstår från att söka vård, bland annat för att inte riskera att överbelasta sjukvårdssystemet.

– Då insåg jag plötsligt att jag var dum i huvudet. Det här är inget att leka med längre. Jag kan inte sitta här hemma och vara macho och vara rädd för att störa vården som behöver sina resurser. För det var andnöd som satte in och då är det riktigt farligt.

Alexander Bard.
Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Alexander Bard.

Alexander Bard berättar för Sigge Eklund om hur illa däran han var när han väl sökte läkarvård och beskriver hur han hade ”andnöd, jag kunde knappt stå upp, svimfärdig” och hur läkarna ställde ett antal kontrollfrågor.

– De prickade fullt på alla och sa covid-19, säger Bard i podcasten.

Nätverk av andra smittade

Nu hyllar han den personal som tog hand om honom.

– Jag var gråtfärdig av lycka för att de var så jäkla fina, säger Bard och berättar att han sluppit syrgas och respirator.

Han har fått lämna sjukhuset och beskriver sitt tillstånd som ”mycket bättre”. Efter hemkomsten började han söka på nätet och hittade ett stort nätverk av andra av män mellan 50 och 60 som delar med sig av sina erfarenheter efter att ha blivit smittad av covid-19.

– Det fanns redan ett stort nätverk av män i den här åldern, massor som redan gått igenom det här, som ligger några veckor före och haft ett helvete, säger han i podcasten.

Publicerad:

LÄS VIDARE