Pojkarnas pappa om mordet på Kevin

avJohanna Bäckström Lerneby

KRIM

Weine, som är pappa till Christian och Robin, bryter tystnaden om SVT:s dokumentärserie ”Fallet Kevin”.

– Det är en bubbla som har försvunnit ur mig de här veckorna, säger han till Aftonbladet.

1 av 2 | Foto: SVT
Pojkarnas pappa Weine.

Weine har precis varit på SVT och tittat på tredje delen av dokumentärserien ”Fallet Kevin”. Han är på gott humör.

– Vi mår bra. De här veckorna sen första dokumentären sändes har varit lite mer ståhej än vanligt, men vi har jobbat på och stått i som vanligt, berättar han för Aftonbladet.

Fyraårige Kevin hittades mördad på kvällen den 16 augusti 1998 i vassen vid sjön Glafsfjorden.

En mordutredning inleddes och efter att först ha misstänkt att pojken mördats av en pedofil följde man det så kallade ”barnspåret”.

Sex dagar efter mordet kom två bröder, Robin och Christian, fem och sju år gamla, till polisen med sina föräldrar och berättade att de sett något i samband med Kevins död.

I en tre delar lång dokumentär visar SVT Dokument inifrån en rad missförhållanden i polisutredningen. Bland annat hur förhören med pojkarna gick till.

Weine som är pappa till de nu vuxna pojkarna är lättad och glad över dokumentären.

– Det är många som har hört av sig till oss de senaste veckorna. Vi har fått mycket empati och positiva ord, säger han till Aftonbladet.

Han vill dock vara lite förtegen och säger att de har bestämt sig för att ha en presskonferens och berätta mer om sina känslor och upplevelser då.

Nu har han och hans fru sett tredje delen av dokumentären på SVT. Men han säger att imorgon ska de se den hemma i soffan.

– Som en vanlig tv-kväll, säger han och skrattar.

Weine vill inte kommentera de uppgifter som har framkommit i media gällande ”dagboksanteckningar” som han ska ha skrivit om barnens beteende.

– Allt det där kommer att komma fram på presskonferensen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM