Bortklippta scenerna i nya "Star Wars"

avJakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ©Walt Disney Co./courtesy Everett / Everett Collection/IBL / Everett Collection [downloaded]
Ur filmen ”Rogue One: A Star Wars Story”.

Saknade du något i ”Rogue One: A Star Wars Story”?

Då är du förmodligen inte ensam.

Här är scenerna som blev kvar på klippbordet.

OBS. Stor spoilervarning!

Det hör inte till ovanligheten att filmbolagen pumpar in klipp och scener i trailers, som sedan inte dyker upp i det färdiga slutresultatet på bio. Så är även fallet i julens stora bioäventyr ”Rogue one: A Star Wars story”.

Sajten Screenjunkies har gått igenom trailern till filmen och det visar sig att det är en hel del material som försvunnit på klippbordet.

Bland annat rör det sig om filmens bombastiska klimax. I trailern syns karaktärerna Jyn och Cassian fly med ritningarna av ”Dödsstjärnan”, samtidigt som de blir beskjutna av det onda Imperiets stormtroopers på planeten Scarifs stränder, vilket är en scen som inte alls är med i filmen.

Darth Vader bortvald

Den kanske största i filmen jämfört med trailern rör Forest Whittakers karaktär, den gode rebellen Gerrera. I trailern framställs han som en rätt råbarkad typ, något som man tonat ner rejält i filmen. Även hans utseende har förändrats, från helt kal på huvudet till en grå kallufs, i det här fallet kanske för att få honom att se mer sympatisk ut.

Något som många fans hoppades mycket på inför filmen var att återigen få se Darth Vader. I slutändan rörde det sig dock om inte mer än ett par scener med superskurken. Även här verkar man ha klippt bort en del. Bland annat en scen när han syns granska vad som verkar vara en karta över Dödsstjärnan.

För de mest hängivna fansen återstår det nu bara att hålla tummarna för att en längre version släpps på dvd under året som kommer.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM