Foto: Frida Wismar
Mumsiga muffins med mozzarella, kantarell och tomat.

Matiga muffins med kantarell och tomat

Bli först med att rösta!

Muffins är så gott, inte minst när de är lite matigare. Dessa passar perfekt till eftermiddagsfikat, eller varför inte som mellanmål eller till picknicken?

Recept av Hela Sverige bakar-vinnaren Andréa Brändström, ”Från fika till fest”, Bonnier Fakta.

Matiga muffins med kantareller och soltorkade tomater

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 dl olivolja
  • flingsalt
  • Fyllning

  • 2 schalottenlökar
  • 160 g soltorkade tomater
  • 200 g kantareller
  • 1 påse ruccola, eller bladspenat
  • 1 buffelmozzarella
  • 25 g smör, till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM