365 dagar som president nr 45

avKarin Ahlborg

365 dagar.

525 600 minuter.

Så länge har Donald Trump varit president i USA.

Det finns många fler siffror att beskriva år 1 med.

29 sekunder varade handslaget mellan Trump och Frankrikes president Emmanuel Macron, enligt CNN:s film. Trump hade redan ”vunnit” ett antal sådana slag och fått den andra att ge upp. Men Macron vägrade att se sig besegrad när de möttes i Paris i juli.

2 gånger har Donald Trump twittrat direkt från det officiella Twitter-kontot som heter @POTUS (President Of The United States). Under sitt sista år som president använde Barack Obama kontot 139 gånger.

Foto: Andrew Harnik / AP

14 länder har Trump hunnit besöka under sitt första år men inte den forna bundsförvanten Storbritannien. Barack Obama besökte 21 olika länder inklusive Storbritannien under sitt första år.

Foto: Andrew Harnik / AP

58 presidentorder har Trump undertecknat sedan han svors in den 20 januari. Obama undertecknade 41 och George W Bush 56 så det är inte fel att utnämna Donald Trump till störst och bäst i grenen under detta århundrade.

174 gånger har Donald Trump skrivit ”Fake News” på Twitter, enligt The Independent.

Foto: Karin Ahlborg

70 är den lägsta innertemperaturen på nötkött som Trump kan tolerera. Han beställer helst hamburgare men serveras det helt kött insisterar han på att få det well-done - och med ketchup till.

Foto: Patrick Semansky / AP

91 besök på golfbanor har presidenten hunnit med, enligt Trump Golf Count. Han har varit på en golfbana i snitt var fjärde dag men Vita huset propsar på att han inte spelat varje gång. Före valet älskade Trump att kritisera Obama för hans många golfrundor. Obama spelade 29 rundor totalt under sitt första år.

11 000 000 kronor har Donald och Melania Trump lagt ut på att möblera och tapetsera om i Vita huset sedan de tillträdde.

8 prototyper av muren mot Mexiko har tagits fram under det första året.

34 procent av personalen i Vita huset har bytts ut under första året med Trump som chef. Siffran är exakt dubbelt så hög som det tidigare rekordet på 17 procent under Ronald Reagan.

37 procent av väljarna ger Donald Trump godkänt för sitt första år enligt Gallup. Det är den lägsta siffra för en president sedan slutet på andra världskriget. Obama hade 50 procent efter sitt första år, Bill Clinton 54 och George W Bush 83.

96 gånger har Trump nämnt programmet Fox&Friends på Fox News. Dessutom har många av hans tweets skickats i direkt anslutning till programmet och tagit upp samma ämnen.

2500 + tweets har Trump skickat under sitt första år. Det är nära sju per dag i snitt.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA