Utspelet: ”Då borde alla få sparken”

Försvarar Real Madrid-tränaren: ”Låt honom göra sitt jobb”

avSimon Sjöstrand

Julen Lopetegui ryktas få sparken som tränare i Real Madrid.

Nu stöttas han.

– Sparkar ni honom får ni sparka oss alla, säger mittfältaren Isco.

Real Madrid går tungt.

Laget har fem raka matcher utan seger och det viskas om att tränaren Julen Lopetegui kommer få sparken, kanske redan om laget förlorar mot Viktoria Plzen i CL på tisdagskvällen.

– Jag är här nu, det är allt jag kan säga. Om du frågar mig vad som kommer att hända om en månad eller om ett år så kan jag inte berätta det, sa Lopetegui på en presskonferens på måndagen.

Och nu stöttas han.

”Svansen mellan benen”

Lagkaptenen Sergio Ramos har tidigare sagt att det vore ”galenskap” att sparka tränaren och nu rider även lagkamraten Isco ut till Lopeteguis försvar.

– Sparkar ni honom får ni sparka oss alla, säger mittfältaren enligt AS och fortsätter:

– Han gjorde ett fantastiskt jobb med Spanien (förbundskapten) och gör samma sak här, men resultaten går inte vår väg. Det är bara två månader in på säsongen, vi måste låta honom göra sitt jobb. Sedan är det upp till spelarna att prestera på planen. Det handlar om kollektivet, inte bara om tränaren. Vi tror på Lopetegui och att vi kan vända det här. Jag har varit här i sex säsonger och vi har alltid lyckats studsa tillbaka.

Samtidigt delar Isco ut en känga mot kritikerna.

– Varje år får vi kritik, men de som kritiserar oss slutar alltid upp med svansen mellan benen. Ärligt, jag tror inte att pressen har makten att få bort en tränare, säger han.

Real Madrid–Plzen börjar 21.00 och sänds på Viasat Fotboll och Viaplay.