Drömvärvningen långt från Göteborg

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Ingen Mix Diskerud på Blåvitts träning.

Och chansen att Gustav Svensson skriver på är inte jättestor.

– Gustav vill gärna testa i något annat land i Europa, säger Mats Gren.

I princip fullt manskap på dagens träning med IFK Göteborg. Mix Diskerud saknades dock, och kommer kanske inte tillbaka?

– Han är avstängd mot Örebro på lördag och bad om några dagars ledigt, säger Blåvitts sportchef Mats Gren.

Ledig för att besöka en ny klubb, eller ledig för att ligga på stranden?

– Det styr inte jag, han har ett avtal som går ut nu i sommar. Skulle han besöka en annan klubb så måste han prata med Manchester City.

En konstig situation för er?

– Ja, det har det varit hela vägen.

Gren vill/får inte berätta hur långt avtal Diskerud har med klubben, mer än att det går ut nu i sommar.

– Fönstret stänger ju den siste augusti.

Mix Diskerud
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Mix Diskerud

IFK Göteborg jagar ersättare, både kortsiktigt och långsiktigt. VM-spelaren Gustav Svensson är ett hett alternativ, men chanserna minskade efter Svenssons VM-spel.

– Du ska väl egentligen prata med Gustav själv, men jag vet att han gärna vill till ett annat land i Europa. Han har ju varit i Turkiet, Ukraina och nu USA. Men om det inte kommer något nu i sommar som han tycker är intressant så finns möjligheten för oss i januari. Men inget är bestämt. Vi hoppas på att han kommer hit, men mycket är upp till honom. Han har en tvåsidig option med Seattle också, där både han och klubben kan välja att förlänga avtalet. Så det är alldeles för tidigt att säga något.

Blåvitt har de senaste veckorna tappat Sebastian Eriksson och Gustav Engvall. Med Mix Diskerud på väg bort så letar Gren febrilt efter förstärkning i hela centrallinjen.

– Vi vill ha in spelare så fort som möjligt nu när fönstret öppnar.

Har ni råd att köpa, eller siktar ni på lån eller transferfria spelare?

– Jag har inga problem med att ta in spelare på lån, med en köpoption som vi har råd att lösa in. Det tycker jag till och med är bättre, då har vi chansen att se honom i spel, och kan sen välja. Om man inte är dösäker från början, så är det till och med bättre.

Publicerad: