Stig-Olov Walfridson försvarade SM-guldet

Av: Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Renaultföraren var före Michael Jernberg i finalen

Stig-Olov Walfridson är före Michael Jernberg och Per Eklund och säkrar ett nytt SM-guld.
Foto: Backmans Foto
Stig-Olov Walfridson är före Michael Jernberg och Per Eklund och säkrar ett nytt SM-guld.

Michael Jernberg hade siktat in sig på SM-guldet och prischecken på 100 000 kroner som väntade vinnaren i helgens rallycrosstävling i Strängnäs. Men det gick inte alls som han planerade.

Foto: Lennart Pettersson, Skoda
Sverre Isachsen, mitten, vann Rallycross Norde, medan Stig-Olov Walfridsson, till vänster, vann SM.

I helgen avgjordes rallycross-SM, i samma tävling tävlade förarna i evenemanget Rallycross Norden om 100 000 kronor. Michael Jernberg var inställd på att ta hem både medaljen och pengarna, Jernberg ledde SM med två poäng och såg ut som en given vinnare.

Men Skodaföraren fick problem direkt.

Trassel från start

– På träningen gick en tändspole sönder vilket innerbar att jag inte fick någon tid alls och därmed ett sämre startspår i den första kvalomgången, förklarar Jernberg i ett pressmeddelande.

I andra kvalomgången gick drivaxeln sönder, men han tog sig till final som fjärde bil.

Den stora överrasknignen var Mats Öhman som kvalade till sig pole position före EM-ledande Sverre Isachsen. Isachsen tog starten, men det var tätt mellan förarna och det var först när Jernberg valde alternativspåret som Walfridson kunde hålla undan.

– I finalen försökte jag runda Walfridson på yttern, men han släppte inte förbi mig varken då eller senare. Jag hamnade bakom honom och Isachsen och där blev jag kvar.

Andraplatsen räckte till SM-guld

Jernberg slutade trea, medan Isachsen vann och kammade hem de 100 000 kronorna. Stig-Olov Walfridson blev tvåa och vann därmed SM-guldet.

– Det gick lite yvigt där i början. Men då sa jag åt mig själv att hålla ihop det och då gick det bättre. Det känns jäkligt gött att vinna SM-guld, säger Walfridson i ett pressmeddelande.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN