Därför är Robert Gustafsson just nu Roland – dygnet runt

avLinn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

ÖRNSKÖLDSVIK. Robert Gustafsson?

Nej, Roland Järverup.

Under Melodifestivalen spelar den folkkäre komikern sin ”Torsk på Tallinn”-karaktär dygnet runt.

Robert Gustafsson, 53, finns inte på plats i Örnsköldsvik.

Det gör däremot Roland Järverup.

På lördag tävlar Gustafsson med bandet Rolandz i den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen. Men den som vill få en pratstund med den folkkäre komikern lär bli besviken.

Gustafsson spelar nämligen rollen som sin lågmälda dansbandskaraktär under alla evenemang i samband med Melodifestivalen och svarar inte på några frågor i egenskap av sig själv.

Bor inte med de andra artisterna

Alla intervjuer under veckan görs i karaktär och Robert Gustafsson har valt att inte bo tillsammans med de andra tävlande artisterna på artisthotellet i Örnsköldsvik. I stället har han hyrt ett eget hus för att få vara i fred när han inte spelar sin figur.

Enligt Rolandz management var det en självklarhet att Robert Gustafsson skulle agera sitt alter ego under hela tävlingen.

– Roland Järverup är sångare i Rolandz, så det har aldrig varit föremål för diskussion, säger Camilla Bjering von Zweigbergk på skivbolaget Warner Music.

– Han är här med Rolandz och tävlar och då heter han Roland Järverup, säger hans presskontakt Helene Wigren.

Föddes 1999

Karaktären Roland Järverup skapades av Killinggänget och dök upp för första gången i den kultförklarade filmen ”Torsk på Tallinn” 1999.

Sedan dess har han återvänt till rampljuset med jämna mellanrum och 2008 fick Rolandz sitt genombrott i tv-programmet ”Dansbandskampen”.

Rolandz tävlar med bidraget ”Fuldans” i Melodifestivalen på lördag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM