Exministern: ”Han kommer ta sitt liv”

Av: Victor Stenquist

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Scanpix

Han sa upp sig i protest mot Gaddafis övervåld mot folket.

Nu har Libyens förre justitieminister Mustafa Mohamed Abud Al Jeleil uttalat sig om kaoset.

– Jag tror att han kommer att ta sitt liv, säger exministern om diktatorn.

Foto: Scanpix
Libyens förre justitieminister Mustafa Mohamed Abud Al Jeleil.

För några dagar sedan uppgav den libyska tidningen Quryn att landets justitieminister Mustafa Mohamed Abud Al Jeleil avgått från sin post i protest mot det våld som riktats mot demonstranterna.

Höll kort tal

Han har i stället anslutitit sig till oppositionen och höll ett anförande utanför en regeringsbyggnad i staden al-Baida. Byggnaden ska kontrolleras av oppositionen.

– Jag tror att han kommer att ta sitt liv. Han är galen, och när någon är självmordsbenägen kan vad som helst hända, säger Mustafa Mohamed Abud Al Jeleil enligt Washington Post.

När Jeleil talat överöstes han av kyssar och blommor av människor som också berättade att han tagit ett hedervärt beslut.

Beordrade Lockerbie-attentat

Enligt Expressens nätupplaga ska exministern också ha bevis för att Muammar Gaddafi själv ska ha gett order om att Lockerbie-attentatet skulle genomföras.

Det var 1988 som ett plan från Pan Am exploderade i luften och dödade sammanlag 270 personer, 259 personer ombord på planet och 11 på marken. Bland de dödade fanns den svenska FN-diplomaten Bernt Carlsson.

– Jag har bevis för att Gaddafi gav order om Lockerbie, säger Mustafa Mohamed Abud Al Jeleil till Expressen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN