Skojade med de Gea mitt under matchen

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

...sedan sänkte Pellè Spanien i åttondelen

Foto: TT

PARIS. Det var ett hårt kämpande Italien som fick mästarna på fall.

Det var i stort sätt bara David de Gea som stod  – och han gjorde det så bra att Graziano Pellè skojade med den spanske målvakten mitt under matchen.

– Men till slut fick jag den här vackra chansen igen, säger Griziano Pellè som fastställde segern.

Ett tappert, hårt slitande Italien gick ut mot mästarna från Spanien och gjorde en match de sällan kommer att glömma.

De ville mer och kunde mer.

Det fanns under långa stunder en spelare som höll kvar Spanien i matchen: målvakten David de Gea.

Manchester United-spelaren räddade bland annat en tidig nick vid stolproten av Italiens anfallare Graziano Pellè. Senare under matchen, troligen i samband med frisparken före Italiens första mål när Pellè var framme och gav de Gea en high five, så skojade anfallaren och målvakten med varandra.

Gjorde ett misstag

Något italienaren berättade om efteråt.

– Det var enormt att göra mål, men jag försökte också i första halvleken och de Gea skapade ett mirakel. Han har gjort det mot mig tidigare i Premier League så jag var tvungen att påminna honom, säger Southamptonspelaren enligt football-italia.net.

Det var först efter att David de Gea gjort ett misstag, på Èders frispark, som Italien kunde norpa tillfället.

Giorgio Chiellinis mål var länge matchens enda. 

Men på stopptid fick just Griziano Pellè hål på den spanske målvakten och kunde avsluta matchen på samma sätt han avrundade mot Belgien i gruppspelet.

Men den här gången innebar det ett avancemang till kvartsfinalen (Tyskland väntar) och en stor succé för detta starka taktiska kollektiv från Italien.

Conte inte komplicerad

Graziano Pellè var fortsatt glad när Sportbladet mötte honom en stund senare. Han tog en god stund och talade engelska med oss icke-italienska journalister:

– Jag är glad men fokuserad på nästa match, säger han.

Vad innebär Antonio Conte för er?

– Han är verkligen en bra coach. Jag har haft turen att ha många bra tränare men han är annorlunda än de andra. För att vara ärlig: han kan framstå som väldigt komplicerad men han är i grunden enkel. Han är alltid realistisk, han har varit gammal spelare och vet hur det är ute på planen. Han lämnar inget åt slumpen, han jobbar på alla detaljer. När vi går ut på plan vet vi alla exakt allt om våra motståndare, vi vet hur vi ska bryta ner matchen. Vi ska bara försöka repetera det vi har jobbat på under veckan.

Kan du förklara samarbetet mellan dig och Èder?

– Vi tränar verkligen mycket tillsammans. Det är mycket jobb under veckorna och vi är glada för hur det fungerar, men det handlar inte bara om oss, det handlar också om de andra offensiva spelarna.

Men visst finns det något speciellt mellan er?

– Jag vet inte, kanske - vi får se efter turneringen vad ni tycker...

Publicerad:

LÄS VIDARE