Månadens måsten – nio sköna serienyheter i augusti

avKarolina Fjellborg

1 av 4

”Simpsons”-skaparens nya animerade serie, säsong två av ”Ozark”, och en kriminalare från drömteamet Leif GW Persson och Robert Gustafsson. Här är nio serier du inte vill missa i augusti.

1. Casual


I tre år har den här avslappnade och opretentiösa dramakomedin om syskonen och bästa vännerna Valerie (Michaela Watkins) och Alex (Tommy Dewey) varit den perfekt bitterljuva lilla pärlan om livet. Så det är klart man vill kolla när den nu ska runda av med en fjärde säsong.
HBO Nordic, 1 augusti


2. Insatiable


Mörk dramakomedi från Netflix som har väckt ilska redan före sin premiär, då den anklagats för att ägna sig åt "fat shaming". Om hur en tonårstjej som brukade vara överviktig och mobbad men nu är smal och snygg börjar ställa upp i skönhetstävlingar för att hämnas på allt och alla. Med Alyssa Milano i biroll.
Netflix, 10 augusti


3. Ballers


Muskelberget Dwayne Johnson drar fram sitt tusenwattsleende igen för en fjärde omgång av den här Mark Wahlberg-producerade "Entourage"-brodern om pengar, brudar, fester, tacklingar och bråk i den amerikanska fotbollsvärlden. Säsongens skådeplats: Los Angeles.
HBO Nordic, 13 augusti


4. Insecure


Ännu en dramakomedi från HBO som är tillbaka med en ny säsong. Ljuvliga "Insecure", som går in på sin tredje runda, följer den alltid lite obekväma Issa Dee (upphovskvinnan Issa Rae) på hennes tafatta irrfärder genom vänskap, kärlek, fester och karriär i Los Angeles.
HBO Nordic, 13 augusti


5. Disenchantment


En ny potentiell animerad favorit från Matt Groening – alltså mannen bakom "Simpsons" och "Futurama". "Disenchantment", som har beskrivts som "Simpsons" och "Game of thrones" avkomma, är en medeltidsfantasy-komedi som utspelar sig i kungadömet Dreamland och handlar om den alkoholiserade prinsessan Bean, hennes alvkompis Elfo och hennes personliga demon Luci.
Netflix, 17 augusti


6. Det som göms i snö


Den svenska seriehösten kickstartar med den här psykologiska kriminalserien från Leif GW Perssons skarpa krimhjärna. Robert Gustafsson gör huvudrollen som en polis som precis har kommit tillbaka efter en längre tids sjukskrivning och blir chef för en nystartad kalla fall-grupp. Definitivt något värt att vara nyfiken, mycket nyfiken, på.
Kanal 5, 21 augusti

Foto: Kanal 5.
”Det som göms i snö”.

7. The innocents


Brittiskt övernaturligt drama, som delvis har spelats in i Norge. Om två förälskade tonåringar som rymmer från sina föräldrar för att få vara med varandra – men plötsligt upptäcker att June har en märklig förmåga som förändrar allt. Nämligen förmågan att byta skepnad. Guy Pearce spelar en mystisk figur vid namn Halvorson.
Netflix, 24 augusti


8. Jack Ryan


CIA-analytikern Jack Ryan från Tom Clancys böcker har tidigare spelats av bland andra Harrison Ford och Alec Baldwin. Nu tar "The office"-stjärnan John Krasinski sig an rollen, i en Amazon-serie signerad de gamla "Lost"-kollegorna Carlton Cuse och Graham Roland. "Jack Ryan" är redan förnyad för en andra säsong, och klart är också att svenska Noomi Rapace då kommer att vara med som tysk agent.
Amazon Prime Video, 31 augusti


9. Ozark


Dags för säsong två av den här mumsigt mörka, "Breaking bad"-inspirerade historien, med Jason Bateman och Laura Linney som medelklassparet Byrde, som har trasslat in sig med både större och mindre fula fiskar i Ozark-området i Missouri. Ny på rollistan är Janet McTeer (som var fenomenal i "Jessica Jones" andra säsong).
Netflix, 31 augusti


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


ARTIKELN HANDLAR OM