Erton: ”Tyckte inte jag var bra nog”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Först sänkte han sin gamla klubb.

Sen sänkte han Bosse Andersson.

– Jag var spelsugen, speciellt när deras sportchef inte tyckte jag var bra nog för att spela i Djurgården. Då vill man visa upp sig. Jag hade show, säger Erton Fejzullahu.

Två gånger har Erton Fejzullahu velat hem till Djurgården. Två gånger han han från nobben av sportchefen Bosse Andersson. Under söndagen besökte han för första gången på fyra år Tele2 Arena – och bevisade för alla att han fortfarande håller klassen med två kliniska avslut i Kalmar FF:s seger mot Djurgården. Sedan Henrik Rydström tog över efter sjukskrivne Nanne Bergstrand har Fejzullahu fått en friare, offensivare roll vilket han uppskattar.

− Det är min roll. Där känner man igen mitt spel. Innan var jag anfallare som skulle springa i djupled och sätta press.

Hur känns det att göra mål mot Djurgården?

– Jag var väldigt spelsugen. Speciellt eftersom deras sportchef inte tyckte jag var bra nog för deras lag. Då vill man visa upp sig. Jag hade show.

”Kan inte välja vilket kontrakt man får”

Bosse Andersson ville inte ha dig?

– Jag har varit ledig två gånger när jag har kommit hem från Kina. Då har jag kollat möjligheten med Djurgården men då har Bosse svarat att jag inte är bra nog för hans trupp. Han har valt andra alternativ. Han får tycka som han vill, men alla som kan fotboll förstår nog...

Var du för dyr?

– Det stämmer inte. Jag hade tjänat mina pengar i Kina. Jag hade kunnat vara sämst betald om jag vara fick komma hit och spela för den fina publiken. Men det blev en extra tändning för mig i dag. Det kändes som att det var inför min hemmapublik. Jag ville vinna titlar för dem, men andra spelare gick före mig. Sådan är branschen. Man kan inte välja vilket kontrakt man får.

”Skulle aldrig vara hatisk”

Du firade inte målen?

– Det var självklart för mig. Jag skulle aldrig vara hatisk mot klubben. Jag älskar den. Jag har haft två otroligt fina år där. Jag togs till och med ut i det ”riktiga” landslaget. Det har ingen djurgårdare blivit sedan dess. Så jag har sjukt bra minnen härifrån. Djurgården har Sveriges bästa fans. Jag har alltid fått kärlek här. Synd bara att deras spelare inte kan göra det bättre för fansen, med mig i laget hade de gjort det...

Träffade du Bosse efteråt?

– Strax efter matchen. Han grattade mig bägge gångerna. Sen gick han surt förbi mig. Men det var fint att han grattade mig. En fin gest.

LÄS VIDARE

Laddar Matchöversikt
Publicerad: