Hammarbys prislapp på brassen - på väg mot succéaffär

Av: Per Bohman

Publicerad:
Neto Borges kan ge guldregn till Hammarby
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
Neto Borges kan ge guldregn till Hammarby

Flera klubbar hugger efter Neto Borges.

Enligt Sportbladets uppgifter kräver Hammarby 20–30 miljoner kronor för vänsterbacken.

– Det är inte många som kan anpassa sig så snabbt till europeisk fotboll, säger sportchefen Jesper Jansson.

För ett par dagar sedan rapporterade Expressen att Premier League-laget Brighton vill värva Hammarby vänsterback Neto Borges. Enligt Sportbladets uppgifter har flera klubbar kontaktat Bajen och uttryck sitt intresse, men att det ännu inte inkommit något konkret bud.

Borges imponerade

Det har varit en snabb resa för 22-åringen. När sportchefen Jesper Jansson och chefsscouten Mikael Hjelmberg besökte Brasilien förra vintern tittade de i första hand på andra spelare, men hade även fått tips om den okände Neto Borges som imponerade stort på svenskarna.

– Vi visste att vi sökte en ytterback. En mer offensiv sådan. Ytterbacksrollen är ju mer status i Brasilien, säger Jansson.

Ett fynd för Bajen

Försvararen var billig att hämta in – enligt Sportbladets uppgifter kostade han inte mer än ett par miljoner kronor.

– Klart att det var ett fynd sett till kvalitet och ålder på honom, men det var inte så att vi rånade någon. Jag är oerhört imponerad av hans utveckling och hur snabbt han har anpassat sig till europeisk fotboll. Den jämna nivån han har hållit har varit otroligt bra.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Jesper Jansson på väg mot succéaffär.

Tror på en bra affär

Värdet på spelaren har förstås skjutit i höjden efter det lyckosamma året i Stockholm. Sportbladet erfar att Hammarby värderar Borges högt och jämför honom med en annan ytterback som nyligen sålts från allsvenskan. Djurgården fick runt 30 miljoner kronor för Felix Beijmo och Bajen hoppas på något i den klassen. Särskilt som spelaren fortfarande är uppbunden på ett långt kontrakt.

Det är emellertid uppgifter som Jansson inte vill kommentera. Däremot sammanfattar han situationen kring Borges på följande vis:

– Jag har svårt att se att det inte blir en riktigt bra affär för Hammarby. Om vi skulle välja att sälja honom. Just nu räknar vi med honom hos oss nästa år.

Publicerad:

LÄS VIDARE