Polisen utreder kopplingar till andra brott

Av: Erik Melin, Victor Stenquist

Publicerad:
Uppdaterad:

Männen i hyrbilen sköts och dödades av två maskerade män.

Gärningsmännen avlossade 20–30 kulor innan de flydde från platsen på en moped.

Polisen utreder nu kopplingar till andra skjutningar.

Enligt Aftonbladets uppgifter har måndagskvällens dubbelmord i Hallonbergen utanför Stockholm klara kopplingar till gängkriminalitet. En av de skjutna är medlem i ett kriminellt gäng, enligt Aftonbladets källa.

Man misstänker att ett automatvapen använts då gärningsmännen avlossade 20–30 skott.

De två männen i 20-årsåldern sköts i en hyrbil av vad vittnen beskrev som svartklädda män, med svarta hjälmar som flydde på en moped.

Ett liknande signalement gavs kring gärningsmännen efter en skjutning i Hagsätra söndagen 4 november då två personer sköts – varav en träffades i ansiktet.

Utreder kopplingar

1 av 7 | Foto: Peter Wixtröm

Kopplingar till tidigare skjutningar är något som polisen kommer att undersöka, när förundersökning rörande dubbelmordet i Hallonbergen fortsätter.

– Vi är i början av en stor mordutredning och vi kommer att titta på andra skjutningar vi har haft i närtid i regionen, säger Åsa Wallentin, pressinformatör vid polisen i Stockholm.

Genomför dörrknackningar

Hon vill inte kommentera mer i detalj rörande eventuella kopplingar till skjutningen i Hagsätra.

– Jag kan inte kommentera något om det. Det jag kan säga är att vi är intresserade av iakttagelser i samband med den här händelsen och de som har information kan ringa 114 14.

Under tisdagen efterlyste Stockholmspolisen uppgifter i ett pressmeddelande och meddelade att man kommer ha utökad närvaro i Hallonbergen i nordvästra Stockholms län.

Man har också under dagen genomfört nya dörrknackningar och förhör med vittnen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN