Josephine Bornebusch gör dramakomedin ”Älska mig” för Viaplay

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
Josephine Bornebusch.
Foto: Særún Hrafnkelsdóttir Norén/Viaplay.
Josephine Bornebusch.

Viaplay presenterar ännu en ny originalserie; dramakomedin "Älska mig".
Upphovskvinna är Josephine Bornebusch.

Josephine Bornebusch, som tidigare i år debuterade som regissör med "LasseMajas detektivbyrå - Det första mysteriet", är kvinnan bakom senaste nytt i Viaplay-stallet.
"Älska mig", som hon har skrivit manus till, regisserar och även spelar en av huvudrollerna i, beskrivs som en "dramakomedi om relationer och kärlek där vi får följa tre generationer genom vänskap, sorg, frigörelse och romantik".
– Det här är en serie som handlar om relationer och hur man hanterar kärlek i olika skeden av sitt liv. En varm serie om livet, från start till slut, säger Bornebusch om projektet.
Inspelningarna är redan i gång, och förutom Bornebusch själv finns bland andra Sverrir Gudnason, Johan Ulveson, Ia Langhammer, Gustav Lindh ("Jordskott", "Vilken jävla cirkus") och Görel Crona på rollistan.
– Med en sådan mångbottnad talang som Josephine och den rollistan kan vi se fram emot 2019 års stora feelgood-hit. Jag är oerhört entusiastisk över att följa den här produktionen då den ger ett unikt tillskott – inte bara till Viaplay, utan till hela Nordens serieutbud. ”Älska mig” är en romcom i dess rätta bemärkelse och med Josephines förmåga att skapa situationer där man både skrattar och känner igen sig, kan detta inte bli annat än magiskt, säger Fredrik Ljungberg, programdirektör på Viaplay.
Premiären är planerad till hösten 2019.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE