Hittades brinnande – nu har Tommie dött

avClaes Olsson

Nyheten om hunden Tommie som hittades fastbunden och brinnande har berört människor över hela världen. Många har kämpat för att rädda hans liv, men på fredagen orkade han inte mer.

För en knapp vecka sedan hittades pitbullen Tommie. Någon hade tänt eld på honom och bundit fast honom i en stolpe i den amerikanska delstaten Virginia. Brandmän kom till platsen för att släcka honom och sedan dess har han tagits om hand av ett djurhem. Tommies öde har berört människor världen över och det är många som arbetat ideellt för att rädda han liv, rapporterar CBS. Nu meddelar djurhemmet, Richmond Animal Care and Control, att Tommie har dött.

”Han hade precis bytt bandage när han slutade andas. Hans kropp gav helt enkelt upp. Tommie hade inte ont och var omgiven av personer som älskar honom”, skriver de på sin Facebooksida.

1 av 3 | Foto: Richmond Animal Care and Control
Tommie orkade inte mer.

”Förstörd person”

När Tommie hittades var hans päls täckt av lättantändlig vätska och han hade brännskador på nästan halva kroppen.

– Den som är så här hemsk mot djur är en förstörd person, det är obehagligt att den rör sig bland oss, sa Kim Gray, som sitter i Richmonds fullmäktige, till kanalen WHSV tidigare i veckan.

Någon misstänkt gärningsman är ännu inte gripen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Virginia